A Campingflight to Lowlands Paradise in uitzendingen Zwaardvis

  • donderdag 4 augustus 2022
  • Willem de Waard

De komende weken staan de festivaluitzendingen van Zwaardvis bij Radio Capelle o.a. in het teken van het Lowlands Festival. Evenals nagenoeg alle festivals hebben we ook dit 3-daagse evenement op het terrein van Walibu Flevo in Biddinghuizen de afgelopen twee jaar moeten missen als gevolg van de coronapandemie. 

A Campingflight to Lowlands Paradise of kortweg Lowlands is een 3-daags muziekfestival dat sinds 1993 jaarlijks in Biddinghuizen op het evenemententerrein van Walibu Flevo gehouden wordt. Concertorganisator Mojo begon Lowlands als tegenhanger van festivals als Pinkpop en Dynamo Open Air en probeerde hier wat alternatievere muziek uit. Het festival heeft grote variatie in het aanbod van amusement. Er is niet alleen muziek maar ook literatuur, film, cabaret, ballet, strip en theater. Het wordt dit jaar 28e editie van vrijdag 19- t/m zondag 21 augustus.   

Tijdens de uitzending van zaterdag 13 augustus is een vooruitblik te horen met de in Zierikzee geboren producer en DJ Philou Louzolo. Zaterdag 20 augustus spreken we singer-songwriter en producer Martijn Konijnenburg, die schuilt gaat achter de naam Goldkimono.  

Philou Louzolo (Zaterdag 20 augustus Indiatent 01.00 uur)
De in het Zeeuwse Zierikzee geboren en tegenwoordig in Rotterdam woonachtige DJ en producer heeft een missie en wil graag de kloof tussen Afro-diaspora geluiden en house en techno overbruggen. Hij daagt zijn publiek uit om met een open geest naar zijn muziek te luisteren. Philou's debuutalbum 'African Gold' kwam op 27 mei uit. Philou's volwassenwording wordt bepaald door de krachten van muzikale en culturele diversiteit, levend in werelden die schijnbaar van elkaar vervreemd zijn. Als geadopteerd zwart kind groeide Philou op met de liefdevolle zorg van zijn Nederlandse adoptiegrootouders. Zijn grootvader leerde hem al op zeer jonge leeftijd naar jazz en klassieke muziek te luisteren, wat een golf van nieuwsgierigheid naar zijn eigen Afrikaanse afkomst opwekte. Hij vond Nigeriaanse en Congolese banden van zijn Afrikaanse biologische ouders die in het bezit waren van zijn familie en begon te graven in de traditionele klanken van Afrika. Door muziek ontwikkelde Louzolo een vroege gevoeligheid voor culturele uitingen.

Sinds 2013 brengt hij met de regelmaat van de klok singles en EP's uit en vlak voor de zomer dit jaar zag dus zijn debuutalbum 'African Gold' het levenslicht. De komende weken treed Philou niet alleen op tijdens Lowlands maar ook op het Blijdorp Festival in Rotterdam (06-08), Thuishaven in Amsterdam (13-08), Hullabaloo Festival in Groningen (27-08), eilân op Terschelling (15-09) en A Day In The Park in het Rotterdamse Kralingse Bos (17-09)
https://ra.co/dj/philoulouzolo

Goldkimono (Zondag 21 augustus Limatent 20.00 uur)
Als tiener was singer-songwriter en producer Martijn Konijnenburg al bezig met muziek en via de Rockacademie in Tilburg ontstond de band Leaf. Zo scoort de groep met Wonderwoman een gigantische hit. Na talloze festivals viel in 2009 het doek waarna Martijn zich bezig ging houden met het schrijven van nummers. Dat was eerst voor Krystl en later volgden ook artiesten als Anouk en Ferry Corsten, Diggy Dex, Dotan en VanVelzen. Martijn Konijnenburg wist in 2015 al miljoenen streams op zijn naam te schrijven door zijn werk voor Kygo. Zo schreef hij mee aan de monsterhit 'Firestone'. In 2020 brengt hij, als Goldkimono, de track 'To Tomorrow' uit. Goldkimono staat voor relaxte pop met een hiphop/reggae-vibe. Op zijn debuutalbum (The Legend of The Gold Kimono), een perfecte zomerplaat die dit voorjaar verscheen, klinkt de heerlijke hippie-feel van Goldkimono’s jarenlange woonplaats Venice Beach door! Inmiddels is hij weer teug in Nederland (Amsterdam).
http://www.goldkimono.com/

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 4 augustus 2022