Organisatie Reggae Rotterdam Festival laat wederom steken vallen

  • dinsdag 26 juli 2022
  • Sjoerd de Graaff

Afgelopen zaterdag vond het Reggae Rotterdam Festival plaats in Rotterdam. Een jong festival, waar ook veel Capelse reggae-liefhebbers naartoe zijn gegaan. Het festival kampte volgens bezoekers met problemen, net als de vorige drie edities.

Als je een groot festival wilt organiseren heb je niet alleen te maken met het neerzetten van grote namen om publiek te trekken, maar de faciliteiten moeten ook op orde zijn. Denk daarbij aan de bereikbaarheid van het festivalterrein, parkeergelegenheid, horecafaciliteiten, beveiliging en het verstrekken van de juiste informatie op het juiste moment aan je bezoekers. Op bijna alle punten schiet dit festival te kort, volgens de reacties van bezoekers. 

Veel geduld
De rijen voor zowel de muntverkoop als de drankverkoop waren gigantisch. Zo meldt een bezoeker dat er een rij van 45 minuten stond voor de muntverkoop en 45 minuten voor de drankverkoop. 

Nu heeft Reggae Rotterdam afgelopen jaren een aardige reputatie opgebouwd op het vlak van 'hoe het niet hoort', is de strekking die veel bezoekers trekken. De grootste ergernis bestond uit de gebrekkige horecafaciliteiten. Lange wachtrijen bij de muntjes en drankvoorzieningen, hoge prijzen, een slecht systeem en onbekwaam en onvoldoende personeel. "Het is onverantwoord om bij de temperaturen die heersten mensen water te laten kopen dat duurder is dan een biertje"

UB40 afgekapt
De organisatie van Reggae Rotterdam had een vergunning om tot 23:00 door te gaan. Een bezoeker meldt op Twitter: "Maar het meest teleurstellend bij Reggae Rotterdam vind ik wel dat ze de stekker eruit trokken om stipt 23?? Terwijl UB40 hun laatste nummer nét was ingezet, ja vergunningen blabla maar hoe slecht ook naar zo’n grote band toe"

Dat Rotterdam behoefte had aan een reggaefestival staat buiten kijf. Toen in 2017 het eerste festival georganiseerd werd ging dat nog gepaard met allerlei kinderziektes. Het terrein in het Park bij de Euromast bleek te klein en ook de horecafaciliteiten liet te wensen over. Het jaar daarop mocht men het festival organiseren in het veel grotere Kralingse Bos. Ook hier bleven de problemen. Voor de derde editie in 2019 bleek men toch iets geleerd te hebben. Er was nog wel wanklank over de gebrekkige horecafaciliteiten en te hoge prijzen maar de artiesten vergoeden veel.

Na de coronajaren ging men aan de slag voor editie vier. Wederom grote namen op de affiche zoals UB40, Third World, Steel Pulse, Eek-A-Mouse, Alborosie, Grace Jones en onze eigen Bob Marley tributeband The Rootsriders. Op de sociale media regende het voor, tijdens en na het evenement klachten van bezoekers. Het definitieve schema werd pas drie dagen van tevoren bekendgemaakt, de grote namen stonden tegelijk gepland en het schema klopte niet waardoor bezoekers lang moesten wachten of voor het verkeerde podium stonden. Sommige artiesten kwamen zelfs niet en de communicatie daarin verliep gebrekkig.

De organisatie van het festival kwam maandag 25 juli met een statement waarin men aangaf dat 'het ondanks enkele schoonheidsfoutjes een geslaagd evenement was. Men waardeerde het geduld van het publiek wat de lange wachtrijen betreft en belooft voor de volgende editie twee keer zoveel verkooppunten en personeel in te zetten. Tevens zal het muntensysteem verdwijnen'. Ook staat in het statement dat als tegemoetkoming nu early bird tickets te koop zijn voor de volgende editie tegen gereduceerd tarief. Volgend jaar bestaat het festival vijf jaar.               

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 26 juli 2022
Geen andere berichten van 2022-07-26 gevonden.