Capellenaar Cees Dortland liep voor de 21e keer de Nijmeegse vierdaagse: ''Het was een hel om door de hitte te lopen''

  • donderdag 4 augustus 2022
  • Thomas Bresser

Afgelopen maand werd in Nijmegen de traditionele wandelvierdaagse gehouden. De eerste etappe van Vierdaagse, die op dinsdag zou worden gelopen, werd geschrapt vanwege de extreme hitte. Het was die dag voor zowel deelnemers als voor de vrijwilligers en medische teams niet verantwoord om het evenement op deze dag door te laten gaan.

Volgens het weeradviesteam van het wandelevenement was het zowel voor de deelnemers als voor de vrijwilligers en medische teams niet verantwoord om het evenement die dag door te laten gaan.

"Het is mooi om de Nijmeegse vierdaagse na twee jaar weer te 'normaal' te kunnen lopen",  vertelt Dortland. De edities van 2020 en 2021 werden beide afgelast vanwege de coronapandemie. Dortland liep deze twee edities op een alternatieve manier in Capelle zelf: "Ik liep toen met iemand samen en leerde mijn eigen stad weer eens goed kennen door het bewandelen van onze zelfgemaakte routes. Het is toch anders met zon 43.000 andere mensen tegelijkertijd richting de finish in Nijmegen te lopen".

Dortland loopt de vierdaagse voor het goede doel: "11 jaar geleden ben ik een vriend verloren die de spierziekte ALS had. Het is toen ineens supersnel gegaan, binnen tien maanden was hij er niet meer. Voor hem kan ik het niet meer doen, maar ik heb van dichtbij meegemaakt wat een vreselijke ziekte het is. Ik hoop dat er een medicijn ontwikkelt kan gaan worden die de levenstijd met ALS nog wat langer kan rekken".

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 4 augustus 2022