35,5 miljoen euro van het Rijk helpt om woningen Rivium District sneller te bouwen

  • woensdag 6 juli 2022
  • Thomas Bresser

Capelle aan den IJssel komt de komende jaren in aanmerking voor 35,5 miljoen euro van het Rijk om daarmee sneller nieuwe woningen te kunnen bouwen in Rivium District. Het geld wordt gebruikt om de nieuwe Capelse woon-werk wijk goed bereikbaar te maken door middel van openbaar vervoer voorzieningen en nieuwe en verbeterde fietspaden.

Met de miljoenen van het Rijk gaat Capelle Rivium District fiets- en openbaar vervoer vriendelijk maken. Dit helpt de wijk goed bereikbaar te houden, ook als er straks flink wat woningen bijkomen. De gemeente gaat ook aan de slag met de uitbreiding van de Parkshuttle en de aanleg van een halte voor de Waterbus. Daarnaast gaat er ook worden geïnvesteerd in een openbare fietsenstalling.

Wethouder Harriët Westerdijk, verantwoordelijk voor Rivium District: met het geld kunnen we infrastructurele aanpassingen in Rivium District versneld realiseren. De ParkShuttle, de aanlegplek van de Waterbus en diverse fietspaden in de wijk en de stad

1,2 miljard euro Rijksbijdrage
Vanwege de woningnood vraagt het Rijk aan gemeenten en provincies om de bouw van woningen te versnellen. Er moet dan wel extra geld komen voor verbetering van de infrastructuur. Het kabinet trekt ongeveer 1,2 miljard euro uit voor de bereikbaarheid en bouw van zo’n 135.000 woningen binnen nu en de komende 5 jaar.

Gemeenten en regionale samenwerkingsverbanden hebben woningbouwplannen ingediend, die door bijvoorbeeld de aanleg van een fietspad of brug sneller gerealiseerd kunnen worden. Uit de voorstellen zijn zeventig projecten gekozen, die een bijdrage ontvangen van het Rijk. Capelle is een van de zeventig projecten en krijgt 35,5 miljoen. In het najaar worden met het Rijk verdere afspraken gemaakt over de bijdrage.

Wethouder Harriët Westerdijk, vanaf gisteren verantwoordelijk voor Rivium District, toonde zich blij met de bijdrage vanuit het Rijk: “Met het geld kunnen we infrastructurele aanpassingen in Rivium District versneld realiseren. De ParkShuttle, de aanlegplek van de Waterbus en diverse fietspaden in de wijk en de stad. Daarmee maken we van de nieuwe woon-werkwijk die Rivium District wordt direct een openbaarvervoer- en fietsvriendelijke wijk. Pluspunten voor alle Capellenaren.”

Wat zijn de plannen?

Het Rivium wordt Rivium District en de komende jaren omgebouwd tot een moderne wijk waar wonen en werken hand in hand gaan. Een aantal kantoorpanden worden omgebouwd tot woningen, andere gebouwen worden gesloopt en vervangen door woontorens. Hiermee komen er ongeveer 5.000 woningen bij in Capelle, zowel huur- als koopappartementen.

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 6 juli 2022