Bewoners Schinckelhove op vakantie in eigen huis

  • dinsdag 5 juli 2022
  • Thomas Bresser

De zomer komt eraan: iedereen wil op vakantie. De gelukkige bewoners van serviceflat Schinckelhove hoeven de deur niet uit: de flat is afgelopen donderdag voor een dag omgetoverd tot een vakantieoord, met zomerse posters, lampionnen en alcoholvrije cocktails. Zoals de bewoners zeggen: "eigenlijk valt er altijd wel iets te beleven in Schinckelhove. Van schilderles tot stoelyoga en tai chi: we zitten er niet stil."

Het thema van de Zomerdag was ‘Op vakantie in je eigen wijk’. Een bestuurslid van WOP Schenkel en medewerkers van Welzijn Capelle hadden de ontmoetingsruimte volgens thema versierd. Jumbo Schenkel had zomerse posters gedoneerd, met wuivende palmbomen en een sprankelend zwembad. Veel bewoners lieten voor de posters een ‘vakantieportret’ van zichzelf schieten. De poster was de hele week te zien tijdens diverse activiteiten in Schenkel, met als afsluiting de 'Superschenkeldag' voor senioren in 'Huis van de Wijk de Wel' op 25 juni.

‘Dit geeft echt een feestgevoel, dat willen we wel vaker!’, zegt een van de deelnemers. Van de pizzakar met pizzapunten die Havensteder liet komen, werd volgens Welzijn Capelle goed gebruik gemaakt.

Activiteitenprogramma Schinckelhove
Irma Barendrecht, sociaal-cultureel werker bij Welzijn Capelle, houdt wekelijks een spreekuur in serviceflat Schinckelhove. Zij is enthousiast over de activiteiten in Schinckelhove die voor en door bewoners worden georganiseerd: "Elke week is er van alles te doen: sport en beweging (zoals stoelyoga en tai chi), creatieve ochtenden (bijvoorbeeld schilderen en sieraden maken), maar ook een Bijbel- en leeskring, en natuurlijk koffie- en spelletjesochtenden. En in augustus en september staan er filmavonden op de planning."

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 5 juli 2022