Gemeente houdt wijktour om Capelle groener, duurzamer en gezonder te maken

  • zondag 3 juli 2022
  • Thomas Bresser

De gemeente Capelle aan den IJssel is afgelopen week gestart met wijktours om bij bewoners ideeën op te halen over de buitenruimte. Capellenaren kunnen plannen aandragen en wensen uitspreken om Capelle groener, duurzamer, veiliger, functioneler en gezonder te maken. De eerste stop van de 'wijktour programma buitenruimte' was in ‘s-Gravenland.

Wethouder Marc Wilson vertelt benieuwd te zijn naar de ideeën van Capellenaren: “Capelle groeit en bloeit. Daar hoort een fijne buitenruimte bij waar het prettig is om in te verblijven. Door deze Wijktour krijgen alle Capellenaren de kans om ideeën aan te dragen, wensen uit te spreken en kennis te delen. Zo krijgen we een omgeving die past bij hoe we met elkaar willen leven, wonen en werken.”

Tijdens de wijktours zijn ambtenaren aanwezig die speciaal geselecteerd zijn, omdat ze volgens de gemeente goed zijn in luisteren. Ze gaan een gesprek aan met een kop koffie. Voor de kinderen is er een knutseltafel en zijn er digitale plattegronden waarop bewoners hun wensen aan kunnen geven. Na afloop heeft iedereen een plantje mee naar huis gekregen.

Wil je ook meepraten?
De Wijktour gaat langs alle wijken in Capelle. Vooraf wordt de locatie en het tijdstip bekend gemaakt via een speciale website van de gemeente en de social media kanalen van de gemeente. Het is ook mogelijk online je wensen of ideeën door te geven. Dat kan via een reactie op de website of met de ‘Maptionaire’, een middel waarmee je ideeën direct op de digitale kaart kunt zetten.

Foto: Frank de Roo

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 3 juli 2022