Big Rivers Festival in Zwaardvis 9 juli

  • zondag 3 juli 2022
  • Willem de Waard

Ook zaterdag 9 juli staat de uitzending van Zwaardvis, zoals de gehele zomer, weer in het teken van de festivals in de omgeving.  Zo is er aandacht voor Westerpop in Delft (8- & 9 juli), Werfpop (9 juli), Bospop (8- t/m 10 juli), North Sea Jazz (8- t/m 10 juli) en het Dordtse Big Rivers Festival (15- t/m 17 juli). 

Big Rivers is een uniek festival voor oud en jong, voor liefhebbers van Hollandse meezingers tot jazz en soul, en alles daar tussenin. En dat tegen het prachtige decor van de historische binnenstad van Dordrecht. Wat ook bijzonder is dat Big Rivers vanaf de start 24 jaar geleden altijd gratis toegankelijk is geweest. Dat geldt ook voor deze editie, inclusief het nieuwe onderdeel 'At The Boulevard'.

De afgelopen paar jaar zijn lastig geweest voor iedereen en ook vooral voor de culturele sector. Prijzen en kosten zijn omhooggegaan, iedereen wil weer graag dingen doen, maar alles is duurder. Voor een gratis festival als Big Rivers is het extra lastig om alles rond te krijgen. Het is een festival voor iedereen, dat toegankelijk moet zijn voor iedereen. Het rondstruinen van podium naar podium, door de stad, zorgt voor de ultieme festivalbeleving.

Ook dit jaar is er weer een toffe en zeer diverse line-up. De pret begint al een week voor de officiële start, met allerlei evenementen bij de Grote Kerk. En op 15, 16 en 17 juli barst het dan echt los. Op de oude vertrouwde plekken in de stad en op nieuwe podia, zoals Het Zwarte Zwaantje, een podiumschip bij de Korte Kalkhaven, wat ook tijdens de Dordtse Feesten vorig jaar te zien was. En dus At the Boulevard. De gemeente Dordrecht heeft begin dit jaar een extra budget van 200.000 euro beschikbaar gesteld om grote en kleinere Dordtse evenementen te helpen. Het zijn uitdagende tijden met stijgende kosten. De organisatie is natuurlijk heel blij met de steun van de gemeente. Wel willen ze een oproep doen naar al de trouwe fans en bezoekers om net als andere jaren een bijdrage te doen. Zodat er net als andere jaren een gigantisch feest van gemaakt kan worden.

Voor het volledige programma raadpleeg de website van het evenement.
HOME - Big Rivers Festival

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 3 juli 2022