Aandacht voor talloze Festivals in extra lange uitzending Zwaardvis 2 juli

  • woensdag 29 juni 2022
  • Willem de Waard

Het festivalseizoen is al een tijdje aan de gang  en het programma Zwaardvis volgt het seizoen iedere zomer met bovenmatige interesse. Zo ook zaterdag 2 juli als tijdens een extra lange editie een groot aantal festivals in de omgeving aandacht krijgen.

In een 3-uur durende editie is er aandacht voor het Delftse Knapsack Festival (2- & 3 juli), Het Goudse evenement So What Open Air (3 juli), Metropolis in het Rotterdamse Zuiderpark (3 juli), Westerpop in Delft (8- & 9 juli) en Werfpop in Leiden (9 juli). En of dat nog niet genoeg is er ook aandacht voor het landelijke evenement Gluren Bij De Buren dat op 3 juli plaatsvindt in talloze steden waaronder Den Haag, Leiden, Delft, Woerden, Dordrecht, Alphen a/d Rijn en Spijkenisse. Met alle organisaties zijn interviews te horen in de uitzending die van 12.00-15.00 uur duurt.
   
Knapsack Festival
Zaterdag 2 juli en zondag 3 juli varen en reizen er in totaal bijna 40 wereldse acts door de binnenstad van Delft. Twee dagen gratis genieten van wereldse muziek op Delftse grachten, terrasjes en pleinen. Van Ska tot afropop, gypsy, chansons, folk, bluegrass en singer-songwriters. 
Knapsack Festival

So What Open Air
Zondag 3 juli vindt de eerste editie van So What! Open Air plaats. Hét Goudse popfestival van 13:00 uur tot 22:00 uur vindt plaats in het Groenhovenpark en heeft een line-up die bestaat uit The Kik, Wies, De Kraaien, Mojo Fyre, The Tambles, POM, Cookhouse en Zuster Zonnebloem. Tickets voor dit debuterende festival kosten € 15
So What Open Air

Metropolis Festival
Het Metropolis Festival, op zondag 3 juli in het Rotterdamse Zuiderpark, is een uniek evenement. Geen enkel gratis festival manifesteert zich zo specifiek met onbekend, maar altijd veelbelovend talent. Al sinds 1988 laat Metropolis een groot publiek kennismaken met opvallende, vernieuwende en verrassende muziek van hoge kwaliteit. Het eendaagse festival biedt een podium aan talentvolle bands en acts, die op het punt van doorbreken staan. Het biedt een zoektocht door de spannende line-up van nationale- en internationale artiesten met een live reputatie. Naar goede muziek moet je niet alleen luisteren, goede muziek moet je live ervaren. Dit jaar op de line-up weer bijna 20 acts waaronder The Vices, Lucky Blue, Elephant, Tramhaus, Dragonfruit, Horsegirl, Nagasaki Swim, Le Motat, Kay Slice en Hang Youth. 
Metropolis Festival

Westerpop
Het Westerpopfestival is een gratis toegankelijk evenement dat op het terrein van het Stanislas College in Delft georganiseerd wordt op vrijdag 8- en zaterdag 9 juli. De oorsprong van dit festival speelde zich af in 1989, toen de Delftse wijk het Westerkwartier het 100-jarig jubileum vierde. Met een klein budget werd er in 1989 een tweedaags festival op poten gezet. Aanvankelijk bedoeld voor Delftse muzikanten is het festival uitgegroeid tot een evenement met naast Nederlandse- ook internationale artiesten. Dit jaar zullen o.a. Supersister, The Vices, Dad's Amaryllo, Sven Hammond, Sophie Straat, Sloper, The Magnetics, Wodan Boys, Goose en De Wolff hun opwachting maken. 
Westerpop

Werfpop

Werfpop is sinds 1982 het grootste maar vooral het leukste muziekfestival in de Leidse regio. Ooit ontstaan in het knusse Van der Werfpark, midden in de stad, en nu alweer meer dan 10 jaar op de Grote Weide in monumentaal stadspark de Leidse Hout. Die verhuizing gaf het festival de mogelijkheid te groeien tot een groot jaarlijks (pop)muziekfestival met gemiddeld 22.000 bezoekers. Een ding is al die jaren hetzelfde gebleven. Werfpop wordt al meer dan 30 jaar georganiseerd door inmiddels 300 vrijwilligers, met hart voor Leiden en cultuur. Werfpop anno 2022 is een popfestival waar op meerdere podia vele muzikale acts van lokaal tot internationaal niveau optreden voor een groot en breed publiek. Dit jaar zijn dat op zaterdag 9 juli o.a. Jett Rebel, Son MIeux, S10, The Vices, Zuster Zonnebloem, Het Gezelschap, The Hill Station, Vaudou Game en Pestilence. Naast het muzikale aanbod, biedt Werfpop ook straattheater, Werfpopcolleges, kinderactiviteiten en een uitgebreide festivalmarkt. Tickets voor Werfpop kosten slechts € 7,50 
Werfpop

Gluren Bij De Buren
Zondag 3 juli gooien 1.500 hosts hun deuren en tuinhekken wagenwijd open en zullen er optredens van lokale podiumkunstenaars te zien zijn in huiskamers en tuinen verspreid over 33 gemeenten door het gehele land. Het programma van Gluren bij de Buren zit bomvol verrassingen. Op elke deelnemende locatie treedt een act drie keer op tussen 13:00 uur en 18:00 uur. In totaal zijn er 4.500 optredens op 1.500 locaties. In onze provincie doen o.a. de steden Den Haag, Delft, Dordrecht, Leiden, Alphen a/d Rijn, Nissewaard en Woerden mee aan dit initiatief
Gluren bij de Buren

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 29 juni 2022
Geen andere berichten van 2022-06-29 gevonden.