Rotterdam Bluegrass Festival na twee jaar terug in het Oude Noorden

  • zaterdag 25 juni 2022
  • Lars Wijnhoven

Terug van weggeweest, niet helemaal gewenst door dat wat we allemaal hebben meegemaakt de afgelopen jaren. Maar na Pinkpop afgelopen weekend ook met gepaste trots terug op het pijnackerplein.... het Rotterdam Bluegrass Festival. Een gratis toegankelijk festival met toonaangevende bluegrass en Americana artiesten uit binnen- en buitenland. Dit jaar viert het festival het tienjarig jubileum op 24, 25 en 26 juni.

Op het Pijnackerplein midden in de volkswijk het Oude Noorden in Rotterdam staat een prachtige muziekkoepel. Tot tien jaar geleden werd daar nooit muziek gespeeld. Dat veranderde toen Guido de Groot, cartoonist, bluegrass-liefhebber en wijkbewoner in 2009 met het plan kwam om er een festival te houden, en daarvoor wat bluegrassbands uitnodigde om in de koepel te spelen. Het resulteerde in een buurtfeest met 250 bezoekers, op een klein hoekje van het plein. Na twee jaar stilte blies Guido het idee weer nieuw leven in, mét professionaliseringsslag. Hij richtte de stichting Kito Events op, organiseerde in 2012 de tweede editie en sindsdien vindt het Rotterdam Bluegrass Festival elk jaar plaats. Tijdens Zwaardvis vanmiddag praat Lars met Guido over deze speciale jubileumeditie.

Mocht je plannen hebben om te gaan hou dan even rekening met je reis er naartoe! Vanwege zeer beperkte parkeermogelijkheden, raden wij je aan met het Openbaar vervoer te komen. Het Pijnackerplein is maximaal 10 minuten lopen vanaf Rotterdam Centraal. Neem de uitgang aan de achterkant van het station, sla rechtsaf en loop alsmaar rechtdoor. Mocht je toch met de auto willen komen dan kunt je alle P+R plekken hier vinden. Informatie over parkeren in Rotterdam

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 25 juni 2022