Capelse vrouw na weken dood gevonden in haar flatwoning

  • zaterdag 18 juni 2022
  • Michel van den Bos

Een 60-jarige vrouw heeft wekenlang dood in haar woning gelegen. De dood van de Capelse werd pas deze week ontdekt toen de onderbuurvrouw last kreeg van maden. De politie bevestigt aan het AD dat de vrouw aan een natuurlijke dood is gestorven.

De onderbuurvrouw kreeg dinsdag last van de maden, vertelt ze tegen Hart van Nederland. "Toen zag ik op de vloer twee diertjes krioelen. De volgende dag bleek het een stroom te zijn aan maden. Dat bleef zo doorgaan tot vandaag. Ze heeft toen eerst contact opgenomen met de huurder, Havensteder. Zij hebben uiteindelijk de politie ingeschakeld.

Dat er iets ernstigs aan de hand zou zijn, hadden buurtbewoners niet verwacht. Tegen het televisieprogramma vertellen zij dat de vrouw wel vaker weken weg was van huis. Volgens de politie zou de vrouw drie tot vier weken in de woning hebben gelegen.

Burgemeester Oskam geschokt
Tegen het Algemeen Dagblad zegt burgemeester Peter Oskam dat hij het nieuws vreselijk triest vindt. Naar aanleiding van het nieuws roept hij op om meer op elkaar te letten, bijvoorbeeld door even te controleren of alles goed gaat met de buren. Oskam hoopt daarnaast ook dat de buren proberen er voor elkaar te zijn. Volgens de burgemeester kan een kort gesprek hebben al helpen tegen eenzaamheid.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 18 juni 2022
Geen andere berichten van 2022-06-18 gevonden.