Zwaardvis dit weekend in het teken van Pinkpop

  • vrijdag 17 juni 2022
  • Lars Wijnhoven

Vandaag de officiële aftrap van het festival dat sinds 1970 al niet meer weg te denken van de Nederlandse weides. Na twee jaar van afwezigheid start vandaag de 33e editie van Pinkpop in Landgraaf. Voor veel jonge mensen misschien de eerste keer, maar voor vele anderen al jaren een feest van herkenning.

Een van de mensen die vanuit zijn regionale omroepperiode erbij was om verslag te doen is Tim op het Broek. Tegenwoordig DJ bij KINK, voorheen heeft hij jarenlang voor de regionale omroep van Limburg, L1, verslag gedaan op een van de meest spraakmakende festivals van Nederland! Morgen vertelt hij daarover tijdens een speciale uitzending van Zwaardvis op Radio Capelle!

Traditiegetrouw tijdens het festivalseizoen hoor je bij Zwaardvis de achtergrond, de verhalen en natuurlijk de beste muziek van de festivalweides van Nederland. Deze zaterdag staat Zwaardvis in het teken van Pinkpop! Ooit begonnen in 1970 met een budget van bijna 10.000 gulden (4.537,80 euro) en een ticketprijs van omgerekend één euro. Dit jaar op de line-up onder anderen Metallica, Nothing But Thieves, Pearl Jam en Volbeat. 

In de studio morgen een gesprek met Tim, over zijn ervaringen tijdens dat festival in combinatie met de mooiste verhalen van de afgelopen decennia Pinkpop en natuurlijk de beste liveopnamen van tijdens het festival!
Luister dit weekend tussen 12:00 en 14:00 naar Radio Capelle voor de Pinkpop editie van Zwaardvis!

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 17 juni 2022