Financiële bijdrage bij sport, dans en muzieklessen voor kinderen

  • donderdag 16 juni 2022
  • Loes van Straten

6500 ouders en verzorgers van kinderen hebben een brief over het Jeugdfonds Sport en Cultuur op de deurmat gekregen. De actie is bedoeld om kinderen weer aan het sporten, dansen en muziek maken te krijgen. Ouders met een laag inkomen kunnen via het Jeugdfonds een bijdrage aanvragen.

Wethouder Harriët Westerdijk: "In de coronatijd zijn veel kinderen gestopt met hun sport, muziek of dansles. Ik denk omdat trainingen, lessen of wedstrijden steeds niet doorgingen. We zagen dan ook het aantal ouders dat een bijdrage van het Jeugdfonds aanvroeg flink afnemen. Ontzettend jammer, maar nu kan het weer." Het Jeugdfonds Sport en Cultuur kan meebetalen voor bijna alle sporten of culturele activiteiten. Het maakt niet uit of de activiteit in Capelle is. Ook als een kind lid wordt van een club in bijvoorbeeld Rotterdam, Nieuwerkerk of Krimpen kan het Jeugdfonds bijspringen. De meeste activiteiten starten in september.

Het Jeugdfonds Sport en Cultuur betaalt tot 225 euro voor sport en 450 euro voor muziek en dansles voor kinderen van 4 tot en met 17 jaar. Dat doet het fonds als de ouders een lager inkomen hebben. Door nog voor de zomervakantie de aanvraag te doen, kan een kind na de vakantie meteen meedoen. Op de website staat alle informatie over de voorwaarden en hoe je een aanvraag doet. Alle informatie staat ook in de brief die alle ouders deze week hebben gekregen.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 16 juni 2022