Capellenaren ondanks coronacrisis positief over hun leven in Capelle

  • dinsdag 17 mei 2022
  • Loes van Straten

De coronacrisis heeft nauwelijks impact gehad op hoe tevreden inwoners van Capelle zijn over hun leven in de gemeente en in hun wijk. Dat blijkt uit de bewonersenquête die de gemeente elke twee jaar houdt onder Capellenaren.

Het algemeen oordeel over het leven in Capelle krijgt een 7,6 van de bewoners. Dat is zelfs iets hoger dan twee jaar geleden, toen Capellenaren hun leven in de gemeente een 7,5 gaven. Inwoners van Capelle hebben gedurende de coronacrisis andere vormen van overlast ervaren dan in de jaren ervoor. Tegenover een daling van het aantal misdrijven als diefstal en inbraak staat een stijging van jongerenoverlast, woningoverlast en burenoverlast. In bijna alle wijken is dit beeld terug te zien.

Bewoners werd ook gevraagd naar de belangrijkste punten in hun buurt die met voorrang moeten worden aangepakt. Het tegengaan van armoede kwam daarbij als nummer één naar voren, gevolgd door het verlagen van gemeentelijke belastingen en het onderhoud van wegen. Ook het onderhoud van groen en water zien Capellenaren als iets waar de gemeente snel mee aan de slag moet.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 17 mei 2022
Geen andere berichten van 2022-05-17 gevonden.