Rotterdamse band Elephant in Zwaardvis 21 mei

  • donderdag 12 mei 2022
  • Willem de Waard

De Rotterdamse band Elephant is geen onbekende voor de programmamakers van Zwaardvis. De band is ontstaan tijdens de lockdown in 2020. Ten tijde van debuutsingle 'Midnight in Manhattan' lieten we ze ook al eens aan het woord. Inmiddels zijn we een kleine 2 jaar en een 5-track debuut-EP verder en staat de release van hun debuutalbum 'Big Thing' op stapel.

Zonnig, melancholisch en in majeur. Dat is het geluid van de 4-koppige indieband 'Elephant'. De band werd geboren in het jaar waarin een virus de muziekindustrie bijna knock-out sloeg. Tegen beter weten in maar met volle overgave stortten ze zich op songwriting. Ze trekken zich terug in hun kasstudio te midden van velden met paksoi en Chinese kool, aan de rand van Rotterdam. De subtiele grooves, mooie melodieën en ontnuchterende maar hoopvolle teksten van Elephant slaan aan. Hun singles 'Medicine', ‘Calling’ en ‘Hometown’ stonden op repeat op NPO 2 en NPO 3FM. Eerder dit jaar maakten ze veel indruk met hun show op Europa's belangrijkste showcasefestival Eurosonic Noorderslag. De Nederlandse nationale pers sprak over ‘de muzikale ontdekking van de betoverende indiegitaren van Elephant’ (Volkskrant) en een ‘zacht spinnend, vrolijk feest met vriendelijk wuivende indierock’ (NRC)

Het kwartet overtuigt met zijn onderscheidende aanpak, geluid en liedjes en is sinds najaar 2021 getekend door het legendarische Nederlandse platenlabel Excelsior Recordings. Het album 'Big Thing', opgenomen met Pablo van de Poel (DeWolff) in de analoge Electrosaurus Southern Sound Studio wordt uitgebracht op 28 mei.

Elephant speelt op 27 mei tijdens het Haagse Sniester Festival waar in de uitzending van Zwaardvis op zaterdag 21 mei ruim aandacht voor is want ook de organisatie van dat jaarlijkse festival komt aan het woord. Ook staan ze op de line-up van Schippop in Schipluiden op 11 juni.   

Elephant bestaat uit;
Frank Schalkwijk (zang, gitaar)
Michael Broekhuizen (zang, gitaar)
Bas Vosselman (zang, basgitaar)
Kaj van Driel (drums)

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 12 mei 2022