Campagne 'Steek jij je hand uit' moet uitbuiting onder jongeren voorkomen en verminderen

  • maandag 9 mei 2022
  • Dunja Boers

Op het Comenius College is donderdag de aftrap voor de campagne 'Steek jij je hand uit'. Die is bedoeld om middelbare scholieren bewust te maken van de gevaren van mensenhandel en de verschillende vormen van uitbuiting. Het doel is om uiteindelijk criminele, seksuele en arbeidsuitbuiting onder jongeren te verminderen en voorkomen.

Burgemeester Peter Oskam gaat donderdag op de school in gesprek met leerlingen en docenten over mensenhandel en uitbuiting. Verder krijgen jongeren filmpjes te zien van de stichting Steek jij je hand uit. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om het uitlenen van je pinpas en pincode, het rondbrengen van drugspakketjes of het verrichten van seksuele handelingen onder dwang. Slachtoffers van deze en andere vormen van mensenhandel vertellen hun verhaal.
 
Ook voor docenten valt er wat te leren: er is een website met uitleg over lessen om het onderwerp in de klas te bespreken. Daarop staan tips om een gesprek met een leerling aan te gaan en informatie over hulpverlening. Voor ouders is er ook een pagina met informatie, tips en hulp.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 9 mei 2022