De rotonde op de Burgemeester van Dijklaan in afrondende fase

  • woensdag 4 mei 2022
  • Thomas Bresser

De rotonde op de Burgemeester van Dijklaan krijgt ondertussen wat meer vorm. Afgelopen week is er begonnen met het aanleggen van het verhoogde middenstuk van de rotonde.

De rotonde is onderdeel van de herinrichting van de Burgemeester van Dijklaan. Eind augustus begon de gemeente met grootschalige werkzaamheden op de doorgaande weg. De weg was verouderd en verkeersonveilig. Na meerdere ongelukken, zelfs met dodelijke afloop, hebben buurtbewoners bij de gemeente aangegeven dat er echt iets moest gebeuren. Uit deze gesprekken en onderzoeken is gebleken dat rotondes de snelheid eruit moeten halen en de gevaren van de kruisingen kunnen wegnemen.

Burgemeester van Dijklaan: Hoe lang nog afgesloten?

De werkzaamheden aan de rotondes nemen ruim een jaar in beslag, tot grote ergernis van buurtbewoners. Normaal gesproken kan een rotonde binnen drie tot vier maanden worden aangelegd. De gemeente heeft ervoor gekozen om gelijk de gehele Burgemeester van Dijklaan aan te pakken.

Zo zijn duikers en het riool vervangen en wordt ook de fietstunnel aangepakt. De netbeheerders van onder andere de stadsverwarming voeren gelijktijdig groot onderhoud uit. De weg wordt als alles klaar is volledig opnieuw geasfalteerd en de straatverlichting wordt vervangen door duurzame verlichting.

De gemeente verwacht dat de rotonde begin juli in gebruik genomen kan worden. Dit is eerder dan voorheen werd gedacht. De heropening van de Burgemeester van Dijklaan zal wanneer deze volledig af is feestelijk worden ingeluid.

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 4 mei 2022