Capelse veteraan Jan van Campen in speciale dodenherdenking uitzending

  • woensdag 4 mei 2022
  • Thomas Bresser

Op 4 mei worden in Capelle aan den IJssel de gevallenen uit de Tweede Wereldoorlog, andere oorlogsslachtoffers en slachtoffers van de diverse vredesmissies herdacht. Tijdens deze speciale uitzending voor dodenherdenking gaan we luisteren naar een audioreportage die in 2013 is gemaakt door collega Peter van Embden, in gesprek met Capelse veteraan Jan van Campen. 

Thomas Bresser presenteert de speciale uitzending waar je de gesprekken die Peter voert met Van Campen kan horen. Jan vertelt over zijn tijd in de tweede wereldoorlog en zijn tijd in Indië.

We weten niet hoe het met Van Campen is. Wij hebben Jan geprobeerd op te sporen, maar dat is niet gelukt. We weten ook niet of Jan van Campen nog onder ons is, want de opnames komen uit 2013. Toch blijft het verhaal zo mooi, dat we het willen doorvertellen.

Van Campen vertelt over de gesneuvelde Capellenaren en Kralingse Veerders en legt ons uit hoe rangen in elkaar zitten, terwijl ze lopen bij de oude begraafplaats in Capelle.

Tijdens de nationale dodenherdenking op 4 mei, herdenken wij allen, burgers en militairen, die in het Koninkrijk der Nederlanden, of waar ook ter wereld, zijn omgekomen of vermoord in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. Wij herdenken vandaag, want het belang van vrede is vandaag de dag belangrijker dan ooit.

Om 20.00 uur wordt twee minuten stilte in acht genomen, waarna het Wilhelmus wordt gespeeld.

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 4 mei 2022