Rondleiding in energiezuinige jaren '70 woning: ,Sinds ik een warmtepomp heb loopt het storm.’

  • zaterdag 2 april 2022
  • Thomas Bresser

Dick Biesta van Energie Collectief Capelle geeft een rondleiding door zijn energiezuinige woning. De rondleiding is onderdeel van de thematour Duurzame Huizen Route. “Ik vind het belangrijk dat huizen verduurzamen en dat wil ik graag uitdragen.”

Dit is niet de eerste keer dat Dick zijn energiezuinige jaren '70 woning tentoonstelt. Afgelopen november kon je ook al binnen gluren. “Sinds ik een warmtepomp heb loopt het storm”, vertelt Dick. “Dat heeft mij toch zo’n 400 euro bespaard. Met die hoge energieprijzen zien we bij het Energie Collectief Capelle een run op warmtepompen."

De tour

Tja, wat moet je allemaal vertellen tijdens zo’n tour door je energiezuinige woning? “Het is leuk om te laten zien hoe zo’n warmtepomp werkt en hoeveel geluid die maakt. Als die eenmaal draait dan is het een genot.”, aldus Dick. Het doel is om in stappen aan de mensen te vertellen hoe je moet omgaan met een warmtepomp en waar je op moet letten.

Lees ook: 200 zonnepanelen met een coöperatieve gedachte in Capelle

Dick is zeker niet de enige die plezier haalt uit zijn warmtepomp. Samen met een werkgroepje vanuit het Energie Collectief Capelle, waarbij drie anderen ook een warmtepomp hebben, delen zij onderling ervaringen. Op 11 mei organiseert Dick een workshop voor mensen die geïnteresseerd zijn in warmtepompen.

Mocht jij je nu ook afvragen hoe je kunt testen of je huis geschikt is voor een warmtepomp? Of hoe je jouw huis het beste kunt isoleren? Dan kun je jezelf aanmelden via www.duurzamehuizenroute.nl.

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 2 april 2022