Gemeente en Voedselbank samen tegen energiearmoede

  • maandag 28 februari 2022
  • Thomas Bresser

De gemeente Capelle aan den IJssel en de Voedselbank slaan de handen ineen om Capellenaren met lagere inkomens te helpen om geld en energie te besparen. Niet alleen kregen deze Capellenaren een voedselpakket mee. Ook kregen zij een Energiebox met energiebesparende producten en persoonlijk advies, gratis van de gemeente. Wethouder Armoedebeleid Harriët Westerdijk hielp met het uitdelen van deze pakketten in de Schenkelkerk.

De gasprijzen zijn recent flink gestegen en daardoor kan de energierekening bij veel mensen een stuk hoger worden. Wethouder Harriët Westerdijk begrijpt dat voor veel mensen met een laag inkomen dit tot extra financiële zorgen kan leiden: “Het is daarom ontzettend fijn dat we in samenwerking met de Voedselbank deze Capellenaren kunnen bereiken om hen te informeren over het besparen op de energierekening en de energieboxen te kunnen geven.”

Geld en energie besparen kan al met kleine maatregelen. De Energiebox is hier een goed voorbeeld van. Capellenaren kunnen een afspraak maken met een energiecoach. De energiecoach geeft persoonlijk advies en legt uit hoe de producten uit de Energiebox gebruikt kunnen worden. Wethouder Westerdijk: ”In de box zitten energiebesparende producten zoals LED-lampen. Een energiecoach stelt na een adviesgesprek een persoonlijk rapport op met besparingstips. Daarin staat ook hoeveel geld met elke tip bespaard kan worden. Daarnaast kan gebruik gemaakt worden van de gratis installatieservice. Dan worden de producten ook direct juist gebruikt. Goed voor de portemonnee en voor het milieu!”

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 28 februari 2022