Campagnebeelden hangen door heel Zuidplas: “Ik kies voor Zuidplas"

  • maandag 28 februari 2022
  • Thomas Bresser

De verkiezingscampagne “Ik kies voor Zuidplas” is van start gegaan. Door heel Zuidplas hangen campagnebeelden met de oproep om te gaan stemmen op woensdag 16 maart. Iedereen van 18 jaar en ouder kan dan een stem uitbrengen op de politieke partij en kandidaat van zijn of haar voorkeur.

De komende periode krijgen de kiezers via verschillende kanalen meer informatie over het stemmen zelf, waar zij kunnen stemmen en op wie. Hierdoor stimuleert de gemeente inwoners om van hun stemrecht gebruik te maken, zodat de opkomst zo groot mogelijk wordt.

Dit jaar doen er 8 politieke partijen mee in Zuidplas aan de verkiezingen: VVD, CDA, PvdA/Groen Links, D66, CU/SGP, SP, NEZ en NGP. Deze laatste partij, Nieuwe Gemeente Politiek, doet dit jaar voor het eerst met de verkiezingen mee.

Burgemeester Han Weber: “Woensdag 16 maart is een spannende dag voor alle gemeenten in Nederland, en dus ook voor Zuidplas. Dan kan iedereen van 18 jaar en ouder een stem uitbrengen op de politieke partij van zijn of haar voorkeur. De komende jaren worden belangrijke besluiten genomen over de toekomst van de gemeente en over zaken die direct bij jou in de buurt spelen. Heb je hart voor de toekomst van Zuidplas, kom dan stemmen op 16 maart!“

In de avond na de verkiezingen op 16 maart volgen de eerste resultaten van de tellingen. De dagen daarna is bekend hoeveel stemmen elke politieke partij en elke kandidaat heeft gekregen.

In de weken na de verkiezingen schrijven de politieke partijen die met elkaar willen samenwerken een coalitieakkoord. Ook worden dan de nieuwe wethouders bekend. Het college van burgemeester en wethouders maakt vervolgens een collegeprogramma voor de komende 4 jaar. Beide documenten, het coalitieakkoord en het collegeprogramma, geven richting aan de ontwikkeling van de gemeente Zuidplas. 

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 28 februari 2022