Storm Eunice in Capelle: kom je nog ergens met het OV?

  • vrijdag 18 februari 2022
  • Sjoerd de Graaff

Storm Eunice stormt vrijdag ook over Capelle aan den IJssel. Landelijk is aangekondigd dat een groot deel van het openbaar vervoer stil ligt. Kom je in Capelle nog van A naar B?

Treinen
Spoorvervoerder NS, de uitvoerende partij voor de treinen vanaf station Capelle Schollevaar, kondigt aan dat er landelijk geen binnenlandse en internationale treinen rijden vanaf 14:00 uur. Voor Capelle betekent dit dat de laatste trein naar Rotterdam vanaf Schollevaar om 13:21 zal vertrekken. De laatste trein in de richting van Gouda (eindstation Uitgeest) vertrekt om 12:07 vanaf het enige treinstation in Capelle.

Bus/metro
Bus- en metrovervoerder RET laat in een persbericht weten dat alle metro's en bussen hun laatste rit om 10:00 uur rijden. Dit geldt overigens ook voor de trams van de RET in regio Rotterdam. Om 12:00 uur staan alle voertuigen binnen. "Veiligheid voor reizigers en personeel voorop", meldt de RET.

Arriva meldt begin vrijdagmiddag dat alle bussen in Zuid-Holland stoppen met rijden. 13:00 vertrekt de laatste rit, 14:00 staan ook bij Arriva de voertuigen binnen.

Radio Capelle-weerman Leen de Koning verwacht de zwaarste windstoten in onze regio tussen 17:00 en 19:00 uur. Het weer van Leen de Koning is ook te beluisteren via Radio Capelle.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 18 februari 2022