Hulp bij belastingaangifte door Welzijn Capelle

  • vrijdag 11 februari 2022
  • Loes van Straten

Inwoners van Capelle die graag hulp willen bij het invullen van hun belastingaangifte, kunnen daarvoor terecht bij een van de Capelse wijkwinkels.

Capellenaren die een brief van de Belastingdienst hebben ontvangen waarin staat dat zij aangifte moeten doen over 2021, kunnen bellen voor een afspraak. Dit kan vanaf komende maandag. Bewoners van Schollevaar kunnen een afspraak maken bij wijkwinkel Schollevaar, Capellenaren uit de overige wijken bij het Vrijwilligersinformatiepunt. De invuldagen bij de wijkwinkels zijn tussen 14 maart en 30 april.

Maximum inkomen

De hulp bij de belastingaangifte is gratis voor Capellenaren met een bepaald inkomen. Alleenstaanden mogen een maximaal bruto jaarinkomen van € 31.138 hebben en maximaal € 31.340 aan eigen vermogen. Gehuwden of partners mogen samen een maximaal bruto jaarinkomen hebben van € 39.979 en maximaal € 62.680 aan eigen vermogen.

Voor de belastingaangifte is een DidiD verplicht. De wijkwinkels werken niet met machtigingscodes. Gehuwden en samenwonenden hebben ieder een eigen DigiD nodig. Omdat het aanvragen van een DidiD minstens twee weken duurt, is het belangrijk om dit snel te regelen. Het is mogelijk om hiervoor een aparte afspraak te maken bij een wijkwinkel.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 11 februari 2022