Utrechtse rockband Jason Waterfalls in Zwaardvis 22 januari

  • zaterdag 15 januari 2022
  • Willem de Waard

Zaterdag 22 januari is tijdens de wekelijkse editie van Zwaardvis een interview te horen met de uit Utrecht afkomstige rockband Jason Waterfalls. Daarmee gaat de band op herhaling in het alternatieve muziek- en informatieprogramma van Radio Capelle want in het vroege voorjaar van 2019 en het najaar van 2020 waren ze ook al eens te horen toen ze o.a. op de affiche stonden van het jaarlijkse showcasefestival Eurosonic-Noorderslag in Groningen.

Een bio van Jason Waterfalls beginnen met dat de bandnaam lijkt op die TLC-hit uit de jaren negentig? Dat zou de band nooit doen want als je deze Utrechtse band met hun op Engelse sound geïnspireerde poprock hebt gehoord of gezien ben je die vergelijking snel vergeten. Denk eerder aan Don Broco of Nothing But Thieves. Stevige refreintjes, catchy coupletten en een bak live-energie die je doet watertanden, handenklappen en hardop zingen tegelijkertijd. Ook landelijke zenders hebben door dat je deze band in de gaten moet houden. Nadat Jason Waterfalls werd uitgeroepen tot 3FM Talent kwam de band in hoge rotatie op de zender voorbij en werd de band gepresenteerd op Noorderslag. Niet gek dat meerdere singles van de debuut EP van de band in Spotify’s New Music Friday te horen waren.

Met inmiddels ruime ervaring op zak als headliner voor uitverkochte zalen en als support-act van de groten der aarde gaat Jason Waterfalls, als de mogelijkheden het toelaten, het komende voorjaar 'on tour'. Daarbij gaan ze ook Rotterdam aan doen. De Utrechters zijn een echte singles band want de succesnummers volgen elkaar in rap tempo op. Op dit moment is dat de meeste recente single 'Dark Side'.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 15 januari 2022
Geen andere berichten van 2022-01-15 gevonden.