Per direct uitbreiding vanuit Leefbaar Capelle en VVD voor Martin van Gent's Capels Bewoners Belang

  • woensdag 12 januari 2022
  • Rob Nieuwveld

Een stevige wending in de Capelse gemeenteraad. Leefbaar Capelle raadsleden Kees de Jong en Carel Santman en VVD raadslid Bas van Loef zullen 'tussentijds' en wel vanaf vandaag woensdag 12 januari 2022 samen met Martin van Gent de fractie Capels Bewoners Belang vormen in de Capelse gemeenteraad. Ook zullen zij zich verkiesbaar stellen voor Capels Bewoners Belang bij de aankomende gemeenteraadsverkiezingen samen met onder andere Marita Pengel.

Verschil van inzicht over de koers van Leefbaar Capelle en de VVD in het recente verleden en de richting die beide partijen blijkbaar opgaan in de toekomst heeft geleid tot deze grote stap. Het nu uit de andere partij stappen is bijvoorbeeld volgens Bas van Loef vandaag tegen Radio Capelle om de verkiezingen optimaal voor te kunnen bereiden.
 
Kees de Jong en Carel Santman waren bij Leefbaar betrokken vanaf het allereerste begin van deze partij in 2001 en verlaten deze met gemengde gevoelens als reactie op de kandidatenlijst maar vooral de manier waarop de kandidaten benaderd zijn in de tijd van het tot stand komen van die lijst. Van verschillende (ex-) Leefbaar Capelle raadsleden horen we bij Radio Capelle het gevoel dat het niet meer de Capelse lokale partij is die het ooit was.

Bas van Loef was al langere tijd lid van de VVD fractie, stond op een vrijwel kansloze plek op de kandidatenlijst en trok zich terug van die lijst. Van Loef wil zich met Capels Bewoners Belang dus op een andere manier blijven inzetten voor het belang van de Capellenaar.

De nieuwe lokale partij Capels Bewoners Belang geeft hen alle drie echter veel positieve energie. Via Capels Bewoners Belang gaan zij zich inzetten voor een nieuwe richting in de Capelse politiek en zeggen zij te gaan werken aan het terugwinnen van het vertrouwen van de Capellenaren in de lokale politiek dat volgens hen de laatste jaren steeds meer verloren is gegaan.

Op de foto van links naar rechts: Carel Santman, Kees de Jong en Bas van Loef.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 12 januari 2022