Busvervoer Capelle op de schop: buurtbus erbij, Arriva-lijn nieuwe route

  • dinsdag 11 januari 2022
  • Sjoerd de Graaff

Sinds maandag 10 januari vervangt de Capelse Buurtbus in samenwerking met Arriva lijn 383 de vervallen RET buslijn 37 in Capelle. Onder andere het IJsselland Ziekenhuis blijft hierdoor goed bereikbaar. Het openbaar vervoer had door de coronacrisis een enorme terugval in reizigersaantallen en inkomsten. Ook de RET moest hierdoor bezuinigingen doorvoeren, onder andere lijn 37 is tijdelijk opgeheven.

Goed bereikbaar IJsselland Ziekenhuis
De drie buurtbussen zullen zorgen dat de route van lijn 37 wordt ingevuld. Daarmee blijft het IJsselland Ziekenhuis op werkdagen goed bereikbaar voor Capellenaren die als patiënt of bezoeker naar het ziekenhuis moeten.

Naast de buurtbus neemt vervoerder Arriva met buslijn 383 de route Capelle Centrum - Capelsebrug over van lijn 37. De buurtbus en Arriva rijden op werkdagen samen 2 tot 3 x per uur op deze route. Hiermee is het drukst bezette gedeelte van de route van lijn 37 beter bereikbaar dan voorheen.

Afgelopen maanden zijn Capellenaren uit de directe omgeving van buslijn 37 onder andere geïnformeerd via een bewonersbrief en overige Capelse reizigers met posters in de bushaltes en flyers. Reizigers kunnen alle informatie over de veranderingen volgen via de websites van de RET en Arriva. Een handige en overkoepelende reisplanner voor trein, bus, metro en tram in Capelle kan ook 9292 zijn.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 11 januari 2022
Geen andere berichten van 2022-01-11 gevonden.