Singer-songwriter Alex Nieuwland in Zwaardvis 15 januari

  • vrijdag 7 januari 2022
  • Willem de Waard

Zaterdag 15 januari is de Friese singer-songwriter Alex Nieuwland te gast tijdens de wekelijkse uitzending  van Zwaardvis bij Radio Capelle om te vertellen over zijn band Newland en het nieuwe album 'Star Collector' wat op 21 januari verschijnt.  Het is alweer het 6e album van deze gedreven muzikant waarvan vorige maand reeds de single 'Beat The Clock' als voorloper van het album verscheen.  Afgelopen jaar was de Fries ook al eens te horen tijdens een uitzending van Zwaardvis.

Newland
Newland is begonnen als een soloproject van de Harlinger singer-songwriter Alex Nieuwland. Na jaren van muziek maken in diverse bands, verscheen in 2016 uit het niets zijn solo debuut 'Love and War'. Alle teksten en muziek werden door hem zelf geschreven en uitgevoerd evenals alle instrumenten. Het album werd positief ontvangen en de single 'The Man Who Saved The World' bracht het zelfs tot de top van de indiecharts.

Hierna volgden nog een serie albums. In 2018 'Cradles and Crosses', in 2019 'Vaudeville And Burlesque'en in 2020 'The Emperor Of Ice Cream' en ook nog 'Tomorrowland'. De one man band Newland bouwde gestaag aan een trouwe groep volgers, maar de muziek was niet live te beluisteren, een gemis! In september 2019 werd er daarom een liveband geformeerd bestaande uit Peter van der Wal (guitars en synthesizer), Ido Korstanje (drums), Dennis Wever (guitars) en Bert Hoekstra (bass) . Allemaal zeer ervaren muzikanten die de muziek van Newland extra tot haar recht laten komen.

Over de muziek zegt Alex Nieuwland; 'Mijn muziek is moeilijk in een hokje te plaatsen en dat wil ik ook helemaal niet. Het belangrijkste is frisheid, creativiteit en plezier. Niet altijd de makkelijkste weg bewandelen maar proberen te verassen. Ik schrijf mijn eigen songs en de teksten zijn een belangrijk onderdeel. Ik probeer altijd kleine verhaaltjes te vertellen over liefde, oorlog, vriendschap en alles wat me maar bezig houdt. Net als ieder ander heb ik mijn muzikale helden die mij hebben beïnvloed zoals Paul Weller, David Bowie en Andy Partridge van XTC. Maar de tijd staat niet stil en ook moderne helden laten hun sporen na'.  

NEWS | Newland (newlandmusic.net)

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 7 januari 2022