Speciale Kerst- & Nieuwjaarsuitzendingen Zwaardvis

  • maandag 13 december 2021
  • Willem de Waard

Zoals ieder jaar brengt het alternatieve muziek- en informatieprogramma Zwaardvis van Radio Capelle aan het einde- en het begin van het jaar een reeks bijzondere uitzendingen. Dat begint met speciale kerstuitzendingen op zaterdag 18- en zaterdag 25 december, vervolgens een nieuwjaaruitzending op 1 januari en eindigend op zaterdag 8 januari met een XL-editie waarbij een muzikaal eerbetoon wordt gegeven aan de overleden muzikanten van het bijna afgelopen jaar.   

Zaterdag 18 December 12.00-14.00 uur 
The Alternative Christmasspecial met interview singer-songwriter Gerhardt

Gerhardt
is de artiestennaam van Gerhardt Heusinkveld en is een zeer ervaren muzikant en auteur. Naast zijn solowerk als Gerhardt vormt hij samen met de artieste Lavalu het duo 1st of June. Als achtergrondzanger, percussionist en gitarist maakte hij onderdeel uit van Beans & Fatback. Daarnaast is hij werkzaam als producer en co-writer en schrijft hij columns, korte (kinder)verhalen en gedichten. Onlangs bracht hij zijn kerstsingle 'Love Lead The Way' uit. In 2017 bracht hij ook al eens een kerstsingle uit onder de titel 'It's Cold Outside'.

Zaterdag 25  December 12.00-14.00 uur
The Alternative Christmasspecial met interview The Non Traditionals

The Non Traditionals
opereerde eerder onder de naam That Band From Holland en is een project van singer-songwriter Eric-Jan Vriend. Bijna jaarlijks brengt deze Rotterdamse muzikant een kerst-EP uit en is daardoor een vaste gast tijdens de kerstuitzendingen van Zwaardvis. Verder is hij ook actief als songwriter van de Rotterdamse band St. Polaroid.

Zaterdag 01 Januari 12.00-14.00 uur
Nieuwjaarsuitzending met de beste nieuwjaarssongs

OP de eerste dag van het nieuwe jaar geven we een muzikaal overzicht van de beste nieuwjaarssongs uit de rijke geschiedenis van de popmuziek. Denk hierbij aan artiesten als U2, Bon Jovi, Kid Rock, Red Hot Chili Peppers, Pale Waves, Jeff Buckley, Tom Waits, Joe Walsh, The Eagles, AC/DC, Van Morrison en BB King.

Zaterdag 08 Januari 12.00-16.00 uur
In Memoriam; een muzikaal overzicht van de grootste artiesten die in 2021 het leven lieten

Tijdens de tweede uitzending in het nieuwe jaar geven we een muzikaal eerbetoon aan de artiesten die gedurende het jaar 2021 zijn overleden. Dit is een traditie die het programma Zwaardvis al jaren in stand houd. Ook in 2021 zijn weer vele grote artiesten overleden. Denk o.a. Phil Spector, Bunny Wailer, Jim Steinman (Meatloaf), Nick Kamen, Dusty Hill (ZZ Top), Robby Steinhardt (Kansas), Charlie Watts (Rolling Stones), Alan Lancaster (Status Quo), Wes, Brian Travers en Astro (UB40), Don Everly, Raffaela Carra, Paddy Moloney (The Chieftans), Greame Edge (Moody Blues), Barry Ryan, Robbie Shakespeare (Sly & Robbie), Everett Morton (the Beat),  Steve Bronski (Bronski Beat), Ralph Tavares, Jay Black, John Miles, Hilton Valentine (The Animals), Garth Dennis (Black Uhuru) en Michael Nesmith (The Monkees) 

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 13 december 2021