Muziekstudio voor Capelse jongeren open vanaf januari

  • vrijdag 10 december 2021
  • Loes van Straten

Ook die geluiden van schuurmachines, hamers en zagen gehoord aan het Stationsplein in Schollevaar? Dat zijn jongerencoach Samir en een aantal jongeren, die hard werken aan het nieuwe JongerenLab Small in Huis van de Wijk Schollevaar. Vanaf januari 2022 kunnen Capelse jongeren hier terecht voor allerlei activiteiten, en om muziek te maken.

Volgens jongerencoach Samir Yaaqobi heeft een groepje jongeren de afgelopen tijd keihard gewerkt. "Ze hebben bijvoorbeeld stoelen geschuurd en geverfd, en de muziekstudio geluiddicht gemaakt." Ja, je leest het goed: een muziekstudio. Jongeren die hun eigen muziek willen schrijven, mixen of opnemen, krijgen in het nieuwe jaar de mogelijkheid om dat bij het JongerenLab te doen.

Vanaf januari is er twee keer per week open inloop bij de muziekstudio. Ook zijn er verschillende activiteiten voor jongeren, waaronder het Join Us-programma. Dit is een vaste groep jongeren van 12 tot 18 jaar die met de jongerencoach zelf bepalen wat ze gaan doen, van samen koken tot een spelletje of uitje. 
"We verwachten dat het goed gaat draaien, er is veel vraag vanuit Capelse jongeren", aldus Yaaqobi.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 10 december 2021
Geen andere berichten van 2021-12-10 gevonden.