Voorlopig geen testlocatie in Capelle

  • zaterdag 4 december 2021
  • Dunja Boers

Na vragen van de PvdA liet het College van B&W weten dat er voorlopig geen testlocaties komen in Capelle aan den IJssel vanwege capaciteitsproblemen van de GGD. 

De PvdA heeft afgelopen maand vragen gesteld aan het College over de testlocaties in Capelle. Die zijn er namelijk niet meer, waardoor het voor Capellenaren niet meer mogelijk is om bijvoorbeeld met de fiets een test te doen. De partij is bang dat het de bereidbaarheid voor testen in gevaar brengt. 
 
In een antwoord laat het College weten dat daar geen sprake van is. Er zou juist een hogere testbereidbaarheid zijn in Capelle ten opzichte van gemeenten als Rotterdam en Schiedam waar wel testlocaties zijn. 

De gemeente voert gesprekken met de GGD over de mogelijkheden voor een nieuwe testlocatie, maar door de capaciteitsproblemen is dat niet haalbaar. Mede doordat er voor de boostervaccins duizdenden medewerkers nodig zijn. Om die reden is ook de testlocatie bij Kralingse Zoom gesloten. 

De gemeente heeft toegezegd dat er ondersteuning is voor mensen die niet in de gelegenheid zijn om naar een testlocatie te gaan. Zo kan er overlegd worden met de huisarts en worden testbussen ingezet. Zo'n testbus is bedoeld voor gemeenten in de regio die geen testlocaties in de buurt hebben. Hiervan wordt ook in Capelle gebruik gemaakt. Afgelopen maand stond er bijvoorbeeld een testbus in de Verdistraat. 

De PvdA neemt geen genoegen met het antwoord van de gemeente. Gerekend vanaf het gemeentehuis is de dichtbijzijnde testlocatie op negen kilometer afstand. De partij vraagt daarom de gemeente of bijvoorbeeld de testbus vaker ingezet kan worden en bekend te maken onder de Capellenaren. 

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 4 december 2021