Sporthal Schenkel opnieuw priklocatie

  • zaterdag 4 december 2021
  • Dunja Boers

Sporthal Schenkel zal vanaf januari opnieuw gebruikt worden als priklocatie, deze keer voor de boosterprik. Sporthal Schenkel was van maart tot september dit jaar ook een priklocatie. 

Vanwege het teruglopende aantal afspraken ging Sporthal Schenkel als vaccinatielocatie in september dicht. Nu gaat de GGD de boosterprikcampagne uitzetten in de sporthal, omdat Wijkcentrum Schollevaar alleen ingezet wordt voor de eerste en tweede vaccinatie. 

Vanaf 1 januari worden de voorbereidingen getroffen voor de boosterprikken, maar zal er nog niet gelijk geprikt worden. 

De gemeente gaf eerder nog aan dat het belangrijk is voor  Capellenaren dat ze kunnen blijven sporten, maar er lijkt nu geen andere mogelijkheid dan Sporthal Schenkel opnieuw in te zetten. 

“We hebben gekeken naar een alternatief; een schoolgebouw in Capelle. Maar dit gebouw was niet gelijkvloers, dat zou logistieke problemen opleveren. Ook de mogelijkheden van tenten is bekeken, maar met het oog op de kosten en de komende winter is hier van afgezien. Op een bepaald moment moet je keuzes maken en we proberen creatieve oplossingen te vinden met en vóór de sportclubs,'' laat een woordvoerder van de gemeente weten aan de IJssel en Lekstreek.

Korfbalclub KCC is een van de vaste gebruikers van de sporthal en zegt het jammer te vinden dat de sport nu niet door kan gaan op locatie. De club is in overleg met Sportief Capelle voor alternatieven voor trainingen en wedstrijden. 

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 4 december 2021