ZZP Capelle per 31 december opgeheven

  • donderdag 2 december 2021
  • Dunja Boers

ZZP Capelle wordt per 31 december opgeheven. In tegenstelling tot zzp'ers in naastgelegen gebieden, is de interesse bij Capelse zzp’ers te klein om onderling te netwerken.

ZZP Capelle is een vereniging die evenementen organiseert, gericht op zelfstandig ondernemers. De vereniging wil zzp’ers helpen door ze samen te brengen, ervaringen laten delen en partners vinden om projecten mee aan te gaan.

Uit onderzoek van het bestuur onder de leden en ruim achthonderd Capelse zzp’ers blijkt dat er te weinig draagvlak en interesse is om samen te komen bij een vereniging en specifiek te netwerken binnen een groep zzp’ers. Wel is er nog interesse in het netwerken in groepen met  andere ondernemers. Dat soort evenementen, zoals het ondernemersontbijt, zullen doorgaan.

In Capelle zijn de samenwerkingsverbanden waar de vereniging op doelt nooit echt van de grond gekomen volgens Rob Nieuwveld, voorzitter ZZP Capelle. ‘’Of je nu een etentje organiseert op een Capelse toplocatie of het over duidelijke ondernemersvraagstukken gaat hebben, er is simpelweg weinig interesse om daar bij te zijn in Capelle.’’

Sinds 2016 is al merkbaar dat er minder verbinding is tussen Capelse zzp’ers. ‘’In bijvoorbeeld de Krimpenerwaard is dat anders. Zelfstandig ondernemers zijn daar enthousiaster en gunnen elkaar meer,’’ merkt Nieuwveld op.

Nieuwveld vindt het jammer dat ZZP Capelle wordt opgeheven, maar staat achter de keuze. ''We hebben het breed overlegd binnen de leden en daarbuiten en er was echt niemand die tegen me zei ‘wat doe je nou’. Dus ronden we het af.’’

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 2 december 2021