Martin van Gent stapt per direct op bij Leefbaar Capelle en start Fractie van Gent

  • dinsdag 30 november 2021
  • Rob Nieuwveld

Raadslid Martin van Gent is vandaag uit de fractie van Leefbaar Capelle gestapt. Van Gent gaat zelfstandig verder als Fractie van Gent.

Op zijn Facebook pagina schrijft Martin van Gent: Na ruim 12 jaar in de politiek heb besloten het steeds zwaarder wordende juk van leefbaar van mijn schouders te werpen. Steeds vaker wordt onze eigen mening niet gerespecteerd en wordt verteld dat we uit het oogpunt van ”je valt je wethouder toch niet af” zaken goed moeten keuren. Ik ga deze periode afmaken als fractie van Gent.

In gesprek met Radio Capelle vandaag noemt van Gent dossiers als die van de Florabuurt, Capelseweg/Bermweg en Nieuwe Rivium als voorbeelden waar zijn gevoel steeds meer botst met de route die de fractie neemt al dan niet onder druk van het college.

Deze stap houdt in dat de coalitie van Leefbaar Capelle en VVD haar meerderheid in de gemeenteraad kwijt is. Deze twee fracties hebben nu 16 van de 33 zetels. Ter stemming komt o.a. in de periode tot de verkiezingen nog het dossier Florabuurt aan de orde. Dat kan wel eens tot een pittige wending komen en juist dat dossier en het verloop ervan was voor Martin van Gent reden om tot dit besluit te komen. "Ik woon bij de Florabuurt, loop door die wijk en doe daar mijn boodschappen en wordt door veel bewoners aangesproken over de plannen van mijn partij. Op een gegeven moment is de rek eruit." aldus Martin van Gent.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 30 november 2021