Plannen herontwikkeling Mient-midden zijn rond

  • zondag 28 november 2021
  • Dunja Boers

Vrijdag hebben de gemeente Capelle aan den IJssel en het Capelse Puka Projectontwikkeling de overeenkomst getekend om te starten met de ontwikkeling van Mient-Midden. Naar verwachting start de bouw in 2022.

In 2016 begon de gemeente al met plannen maken voor de Mient. Daarbij werden initiatiefnemers uitgenodigd om plannen te bedenken voor het gebied. Het plan voor het oude bedrijfsterrein in het centrum van Capelle omvat 28 woningen en 46 appartementen. In 2024 worden de woningen opgeleverd.

Vorige week organiseerde Puka een wandeling door het gebied voor raadsleden. Maarten Struijvenberg, wethouder wonen, is blij met de plannen voor de Mient: ‘’We realiseren een aantal nieuwe woningen waar zo ontzettend veel vraag naar is.’’

In december worden ook wandelingen voor omwonenden georganiseerd. Tijdens deze wandelingen krijgen zij meer te horen over de plannen van zowel de architect als de ontwikkelaar.

De plannen voor de Mient zijn in een participatietraject tot stand gekomen. Eind 2019 organiseerde de ontwikkelaar een eerste bijeenkomst voor Capellenaren waar het voorstel gepresenteerd werd. De reacties op het plan gingen over het hoogteaccent, de woningtypen en verkeersbewegingen. Met de inbreng van bewoners is het plan verder uitgewerkt. Deze plannen zijn in juli en december 2020 toegelicht tijdens digitale bijeenkomsten.

Anton Van der Heiden, eigenaar Puka Projectontwikkeling, is tevreden met de uitkomst: ‘’Met dit plan geven we een passend antwoord op de grote vraag naar kwalitatief hoogwaardige woningen in deze regio. Ook is het een leuke uitdaging, omdat er veel visie en lef in het plan zit.’’

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 28 november 2021