Hallmark haalt kaarten familie Meiland offline na anti-islam uitspraken

  • donderdag 25 november 2021
  • Dunja Boers

Het in Capelle gevestigde Hallmark beëindigt de samenwerking met de familie Meiland vanwege anti-moslim uitspraken in het boek van Erica Renkema. Erica heeft geen spijt van haar uitspraken en blijft bij haar punt. 

Op de kaarten staan bekende uitspraken van de familie Meiland als 'Wijnen, wijnen, wijnen' en 'Wat goed'. Volgens Erica is de samenwerking voor deze kaarten zonder overleg stopgezet, vertelt ze aan Shownieuws. "Ze waren even in beraad en tijdens het beraad hebben ze de collectie offline gehaald." 

In de biografie van Erica komen meerdere uitspraken over de islam aan het licht. Zo heeft ze zich kritisch uitgelaten over het dragen van hoofddoeken en boerka's. "Rot op joh, met je boerka. Ik heb weleens drie van die pinguïns in Noordwijk zien lopen, dat is toch niet normaal?" schrijft ze in haar boek. 
 
 Hallmark liet aan de Kanttekening weten dat het de kaarten offline heeft gehaald omdat het bedrijf niemand wil uitsluiten. "Wanneer een partner met wie wij samenwerken onze visie niet deelt, voelen wij ons genoodzaakt deze producten offline te halen,'' vertelt een woordvoerder van Hallmark. 

De uitspraken van Erica leiden tot veel ophef, vooral onder islamitische influencers. Zij riepen vanwege de samenwerking hun achterban al op Hallmark te boycotten. Ook zou de familie Meiland zijn bedreigd. Erica Renkema heeft geen spijt van de uitspraken en blijft bij haar punt: ''Het is mijn mening.''

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 25 november 2021