Grungerockband Rockford in Zwaardvis 27 november

  • zondag 21 november 2021
  • Willem de Waard

Zaterdag 27 november is de nieuwe grungerockband Rockford tijdens de wekelijkse editie van Zwaardvis bij Radio Capelle te horen. Het is niet geheel toevallig dat het ook deze maand 30 jaar geleden is dat de grunge een enorme toevlucht nam met het verschijnen van het legendarische album 'Nevermind' van Nirvana. Dit album is ter gelegenheid van het 30-jarig jubileum opnieuw uitgebracht in diverse uitvoeringen.

Rockford is alles wat een rockband zou moeten zijn. Ontstaan in 2018 en geïnspireerd door de Seattle grunge legendes Soundgarden, Pearl Jam, Nirvana en Alice In Chains speelt dit trio uit het regenachtige en dampige gat Klundert in Brabant heavy, grinding, slow-riffing detuned stoner rock die zo pop klinkt als The Beatles. Eén keer luisteren naar de nummers en stiekem betrap je jezelf erop dat je de teksten de hele dag loopt te zingen.

Rockford verwijst naar de geboorteplaats van zanger/gitarist Niels Schmitz in de Amerikaanse staat Illinois. De bekende Amerikaanse rockband Cheap Trick komt ook uit deze plaats. Rockford heeft onlangs hun debuut album 'Broken Records' geheel analoog opgenomen in de legendarische Studio 195 van Patrick Delabie in het Brabantse Wernhout. Eerder dit jaar heeft Rockford een deal getekend met het nieuwe label Grunge Pop Records. De eerste single 'Shade' verscheen afgelopen zomer.

Bij de song verscheen ook een videoclip. Een performance video afgewisseld met beelden van een eenzame straatartiest, en muzikaal gezien eigenlijk gewoon een beest van een track. Hoor bijvoorbeeld die heerlijke groove in de bridge of het pakkende refrein. Heerlijk solide stoner grunge gebracht met een goed gevoel voor songwriting en met als extra troef de warme, loepzuivere vocalen van Niels Schmitz.

Inmiddels heeft ook de tweede single 'The Noise In Your System' via Grunge Pop Records het levenslicht gezien.

ROCKFORD
www.Rockfordband.nl
www.Instagram.com/RockfordNL
www.Facebook.com/RockfordNL
GRUNGE POP RECORDS
www.GrungePopRecords.com
www.Instagram.com/GrungePopRecords
www.Facebook.com/GrungePopRecords

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 21 november 2021