Brand Radarstraat lijkt voorbij, deel van de Zeeheldenbuurt geëvacueerd nadat brand weer opkwam

  • vrijdag 19 november 2021
  • Sjoerd de Graaff

Donderdagavond brak rond 21:00 brand uit aan de Radarstraat in Capelle. De brand begon bij deelscooterbedrijf Felyx. De brand is uren later nog niet geblust en rookontwikkeling nam, nadat de brand onder controle leek, toe. Bewoners van de Van Speykstraat en delen van de Van Kinsbergenstraat in de Zeeheldenbuurt zijn geëvacueerd en worden opgevangen in sportcomplex Aquapelle.

Lees ook: Grote brand in Radarstraat: twee panden ingestort

Nadat de hulpdiensten rond 23:00 de brand alleen nog leken te hoeven nablussen, bleek rond 00:30 dat dat niet het geval is. De rookontwikkeling nam alleen maar toe, waardoor bewoners van de Van Speykstraat en delen van de Van Kinsbergenstraat zijn geëvacueerd. RET-bussen reden vanaf de Aert van Nesstraat om de bewoners naar sportcomplex Aquapelle te brengen. Evacuatie is niet verplicht gesteld aan bewoners, maar wel sterk aangeraden vanwege de sterk chemische rook. 

Tekst gaat verder onder de videoBrand nog niet voorbij
Hulpdiensten melden aan de Radio Capelle-verslaggever ter plekke dat de brand niet soepel verder kan worden geblust: het pand moet gedeeltelijk worden gesloopt om de brand verder goed te kunnen blussen. Tot die tijd blijven meer accu's in het pand vlam vatten en verspreidt de chemische rook zich in Capelle. Uit verschillende delen van Capelle zijn meldingen binnengekomen bij Radio Capelle over stankoverlast: zelfs in de wijk Schollevaar was de brand te ruiken. Ook rondom De Terp en De Koperwiek zijn mensen die de brandgeur hebben opgemerkt. De hulpdiensten zijn hoogstwaarschijnlijk nog de hele nacht bezig met het onder controle krijgen van de situatie.

Tekst gaat verder onder de foto's
Brand deelscooterbedrijf Felyx
Donderdagavond is er brand onstaan bij Felyx: een bedrijf dat deelscooters in delen van Rotterdam en omliggende gemeenten verzorgt. In het pand aan de Radarstraat waren onder andere accukasten aanwezig, waar accu's van de deelscooters worden opgeladen en opgeslagen. Een van die kasten heeft vermoedelijk vlam gevat, waardoor de grote brand is uitgebroken. Ook zijn er elektrische scooters in het pand opgeslagen die ter reparatie in behandeling moesten worden genomen. Dit zijn onder andere scooters die uit het water zijn gevist. Die scooters zijn eerder al eens in brand gevlogen op het terrein, mede door smeulende accu's. Dat melden buurtbewoners en pandeigenaren van de omliggende panden. Wel werden de scooters die uit het water zijn gevist buiten opgeslagen op het terrein, niet in het pand zelf.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 19 november 2021