Kinderconferentie afgelast door stijgend aantal coronabesmettingen

  • vrijdag 19 november 2021
  • Rob Nieuwveld

Door de berichten over de oplopende coronabesmettingen onder basisschoolleerlingen, ook in Capelle, is besloten om de Kinderconferentie die 19 november gepland was, niet door te laten gaan. Er wordt gekeken naar een nieuwe datum begin volgend jaar.

Na de laatste persconferentie leek het erop dat de Kinderconferentie met inachtneming van de maatregelen door kon gaan. Uit voorzorg is ervoor gekozen om de conferentie toch niet door te laten gaan.

“Toen we langs de scholen gingen om te vertellen over de Kinderconferentie waren de kinderen echt super enthousiast en keken zij ernaar uit om hun ideeën met ons te delen," legt Welzijn Capelle kinderbuurtcoach Linda Lemmen uit. "Ik vind het vooral sneu voor hen. Het was in ieder geval wel erg leuk om hun enthousiasme te ervaren. Dit belooft veel goeds voor wanneer de Kinderconferentie wel doorgaat."

Wanneer de Kinderconferentie wel weer plaatsvindt is nog niet duidelijk. De ervaring met eerdere Kinderconferenties leert dat de opbrengst ervan en wat kinderen vertellen gedurende die dag voor allerlei organisaties in Capelle heel waardevol is.

“Hoewel het een verstandige keuze is om de Kinderconferentie uit te stellen vanwege de oplopende besmettingen is het natuurlijk een ontzettende teleurstelling. Voor alle betrokkenen maar vooral voor de kinderen. We zijn juist zo blij dat ze altijd zo goed mee denken en de opbrengst van de Kinderconferentie is zo waardevol. Daar kunnen we echt wat mee! Maar van uitstel komt geen afstel en goede ideeën blijven natuurlijk welkom. Ons Kindercollege hoort ze graag!”, zegt wethouder Ans Hartnagel.

Foto: Welzijn Capelle

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 19 november 2021