Nieuwe skatebaan voor Moordrechtse jeugd

  • dinsdag 16 november 2021
  • Willem de Waard

In Moordrecht staat sinds afgelopen week een gloednieuwe skatebaan. Op Zaterdag 13 november heeft Wethouder Jan Willem Schuurman van de gemeente Zuidplas samen met de jongeren die meegeholpen hebben bij het maken van het ontwerp én de bouw van de skatebaan, de baan officieel geopend. Er is hard gewerkt de afgelopen weken en het resultaat mag er zijn! Vol trots presenteerden de aanwezige jongeren Esmee, David, Lucas en Jesse de nieuwe skatebaan.

De oude baan, die stamt uit 2006, was nodig aan vervanging toe. Begin 2021 heeft Stichting ZO! samen met Hectik Skateramps, in opdracht van de gemeente, een oproep gedaan onder de jongeren van Moordrecht om zich op te geven om mee te denken over het ontwerp voor de skatebaan. Hier werd goed gehoor aan gegeven. Er was uiteindelijk maar één sessie nodig om te komen tot een definitief ontwerp. De jongeren die meedachten wisten precies wat ze wilden en de ramp is deels speciaal ontworpen voor steps. 

De afgelopen herfstvakantie is er hard gewerkt. Eerst moest de oude baan gesloopt worden, waarna de bouw van de nieuwe skatebaan onder leiding van Hectik Skateramps kon beginnen. Door de fantastische inzet van de jongeren die zich hadden opgegeven, is de baan in twee weken gebouwd. Bijna elke dag hebben zij meegeholpen. Er is een knap staaltje werk verricht door iedereen betrokken bij dit project.

Wethouder Jan Willem Schuurman; 'Ik ben er trots op wat hier nu is gerealiseerd. Wat ik vooral heel mooi vind, is het enthousiasme waarmee de jongeren een grote bijdrage hebben geleverd aan dit project, zowel in de voorbereiding als in de uitvoering. Alle lof voor hen en de begeleiding door Stichting ZO! en Hectik Skateramp.'

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 16 november 2021