IJsselland ziekenhuis heropent COVID-afdeling en mogelijk weer vaccinatielocatie in Capelle

  • dinsdag 16 november 2021
  • Jeffrey Jacobs

Het IJsselland ziekenhuis heeft sinds maandag 15 november weer een speciale covid-afdeling. Albert van Wijk maakte dit bekend in een interview bij Radio Capelle. De speciale afdeling zorgt ervoor dat coronapatiënten efficiënter kunnen worden verzorgd. Op de zogenoemde cohort-afdeling verblijven patiënten met allemaal hetzelfde ziektebeeld, in dit geval corona. 

Sinds afgelopen weekend verbleven er 15 coronapatiënten in het ziekenhuis. Deze week wordt er opgeschaald naar 19 bedden. Het IJsselland ziekenhuis verwacht voorlopig niet dat andere zorg in de problemen zal komen. Er wordt volgens het 'fair-share' protocol een eerlijke verdeling gemaakt van  coronapatiënten

GGD op zoek vaccinatielocatie
De GGD is met de gemeente in gesprek over een nieuwe vaccinatielocatie in Capelle aan den IJssel. Samen met de gemeente wordt er gekeken naar een geschikte plek om weer te kunnen vaccineren. De vaccinatielocatie zal gaan ingezet worden voor het toedienen van de boosterprik en de eerste prik voor de nog ongevaccineerde Capellenaren.

De gemeente gaat op zoek naar een ander gebouw dan de sporthal. De gemeente vindt het belangrijk dat het verenigingsleven door kan blijven gaan. Veel van deze verenigingen maken voor de sportactiviteiten gebruik van sporthal Schenkel, de sporthal was tot eind september omgedoopt tot een vaccinatielocatie.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 16 november 2021