Poprondedeelnemer Power To The Pipo in Zwaardvis 13 november

  • dinsdag 9 november 2021
  • Willem de Waard

Zaterdag 13 november stellen we de Nijmeegse jazzfunkband Power To The Pipo voor aan de luisteraars van Radio Capelle tijdens de wekelijkse editie van het programma Zwaardvis. Het kwartet is dit najaar onderdeel van de jaarlijkse Popronde. 

Power to the Pipo serveert een onweerstaanbare cocktail van harde grooves en explosieve solo’s. Rauw, energiek, retefunky en altijd feest. In het najaar van 2021 presenteerden ze hun tweede album 'Spetters' in een uitverkochte Merleyn. Die releaseshow op 30 september was al drie keer uitgesteld. Hun eerste album 'Leipe Shit' werd in 2018 gelanceerd in een stampvolle Melkweg.

Dit jaar werd de band dus geselecteerd voor de Popronde en bouwt de band de nodige feestjes in het land. Het gezelschap groeide in de afgelopen jaren uit tot een populaire live act met meer dan honderd optredens door het gehele land. Daarbij werden ze hier en daar vergezeld door muzikale helden als Cnady Dulfer, Hans Dulfer, Eric Vloeimans, Berenice van Leer en Anton Goudsmit.

Power to the Pipo speelde o.a. tijdens de  Popronde, Jazz in Duketown, Jazz in de Gracht, Amersfoort Jazz, Fields of Joy, Pinguin Radio Showcases (ESNS), Culture Nova, Knapsack Festival en de Vierdaagse Feesten. Afgelopen weekend (6 november) speelde de band in de Rotterdamse Markthal in het kader van de Popronde en zaterdag 20 november zijn ze ook nog van de partij tijdens  de editie in Den Haag.

Het kwartet bestaat uit;
Rob van Barschot – Drums
Luc Pustjens – Basgitaar
Virgil ‘Johnny Bintang’ Rerimassie – Gitaar
Michiel Sonnevijlle – Sax + FX

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 9 november 2021