Alle kinderen met ouders welkom bij sinterklaasfeest, geen QR-code wel 1,5 meter afstand

  • vrijdag 5 november 2021
  • Jeffrey Jacobs

Het kabinet heeft deze week de regels voor de intochten van sinterklaas in het land versoepeld. Vandaag kan burgemeester Peter Oskam van Capelle aan den IJssel dan ook laten weten dat alle kinderen en hun ouders welkom zijn in Capelle. Burgemeester Oskam: “Tijdens de intocht en het sinterklaas evenement achter het gemeentehuis kan iedereen langskomen. We scannen geen QR-codes en ook tickets zijn niet meer nodig. Samen maken we er een groot feest van, waarbij we er samen ook voor zorgen dat we 1,5 meter afstand van elkaar houden.” De intocht in Capelle is op zaterdag 13 november om 10.30 uur aan de kade in het Vuykpark. Sinterklaas en zijn pieten gaan daarna in een optocht naar het parkeerterrein achter het gemeentehuis. Daar staat een podium waar vanaf 10.50 uur een sinterklaasfeest wordt gehouden met optredens.Het kabinet heeft deze week de regels voor de intochten van sinterklaas in het land versoepeld. Vandaag kan burgemeester Peter Oskam van Capelle aan den IJssel dan ook laten weten dat alle kinderen en hun ouders welkom zijn in Capelle. Burgemeester Oskam: “Tijdens de intocht en het sinterklaas evenement achter het gemeentehuis kan iedereen langskomen. We scannen geen QR-codes en ook tickets zijn niet meer nodig. Samen maken we er een groot feest van, waarbij we er samen ook voor zorgen dat we 1,5 meter afstand van elkaar houden.” De intocht in Capelle is op zaterdag 13 november om 10.30 uur aan de kade in het Vuykpark. Sinterklaas en zijn pieten gaan daarna in een optocht naar het parkeerterrein achter het gemeentehuis. Daar staat een podium waar vanaf 10.50 uur een sinterklaasfeest wordt gehouden met optredens.

Leuk en veilig

Vorig week leek het nodig dat iedereen een (gratis) ticket moest hebben om het evenement te bezoeken. Na overleg met de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond en de organisatie van het feest konden de geplande maatregelen worden losgelaten. De burgemeester is hier blij mee. “Achter het gemeentehuis is ruimte genoeg voor kinderen en hun ouders. We richten het terrein zo in dat tijdens het feest iedereen ook voldoende afstand van elkaar kan houden. Daarmee houden we het leuk en veilig.” De reeds bestelde (gratis) kaarten zijn zaterdag 13 november niet nodig. Ook worden er geen QR-codes gescand.  In verband met corona delen de pieten alleen voorverpakt strooigoed uit. Ook zullen de Sint en zijn pieten dit jaar geen handen schudden.
 
Route door Capelle naar parkeerplaats achter gemeentehuis
De intocht op zaterdag 13 november gaat langs de volgende route: Vuyklaan, Kievitlaan, Kerklaan, Fluiterlaan, Rivierweg, Lijstersingel, Parkeerplaats achter Gemeentehuis. Het parkeerterrein is vanaf 10.30 uur toegankelijk, de ingang van het terrein is ter hoogte van IJssalon Filippo (Amnestyplein 1). Om 10.50 uur beginnen de optredens, rond 11.30 uur worden de Sint en zijn pieten verwelkomd op het podium. Hierna zijn er diverse optredens van onder andere Het Pieten Gilde, Zangeres Angel en de Gebroeders Ko. Het programma is om 13.45 uur afgelopen.
 
De Sinterklaasintocht in Capelle aan den IJssel wordt mede mogelijk gemaakt door de vrijwilligers van de Stichting Capelse Festiviteiten, de Capelse ondernemers van het Economisch Netwerk Capelle en de actie Wees loyaal, Koop lokaal! Uitgebreide informatie is te vinden op de Website van de Stichting Capelse Festiviteiten www.capelsefestiviteiten.nl.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 5 november 2021