Comenius College sluit deuren na vondst asbest

  • donderdag 4 november 2021
  • Jeffrey Jacobs

Het Comenius College aan de Lijstersingel heeft per direct de deuren gesloten. Op de bovenste verdieping van de school is in een afgesloten ruimte asbest aangetroffen. Om het zekere voor het onzekere te nemen zijn alle aanwezige leerlingen naar huis gestuurd en zijn de examens die gepland stonden voor donderdag en vrijdag opgeschort.

De school sluit volgens protocollen het gebouw omdat eerst onderzocht moet worden of de asbest ook niet ergens anders aanwezig is. Daarna moet gekeken worden hoe de asbest zo veilig mogelijk verwijderd kan worden. De vondst van het asbest kwam aan het licht tijdens werkzaamheden.

De sluiting van de school komt op een ongelukkig moment. Op de school is er momenteel een toetsweek, er waren gelukkig niet heel veel leerlingen aanwezig, maar examens moeten nu wel op een ander moment worden ingehaald. De school heeft naar alle leerlingen een mail gestuurd dat ze verwachten dat de school vanaf maandag weer open is. Gemiste examens worden ingehaald op 12 en 13 november.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 4 november 2021