SGP vraagt College mogelijkheden te onderzoeken om vluchtelingen en statushouders tijdelijk op te vangen

  • dinsdag 19 oktober 2021
  • Rob Nieuwveld

De SGP roept het Capelse college van burgemeester en wethouders op om te onderzoeken of er mogelijkheden zijn om op korte termijn tijdelijke opvang voor vluchtelingen en statushouders te realiseren. "In het licht van de levensbedreigende situatie waarin veel vluchtelingen verkeren, is een bijdrage vanuit Capelle ons inziens niet meer dan een morele plicht waarbij we maximaal creatief en coöperatief moeten willen zijn", aldus de SGP-fractie in een open brief die gisteren is verstuurd. 

De gemeenten Rotterdam, Vlaardingen, Nissewaard en Krimpen aan den IJssel gaan zorgen voor extra tijdelijke opvang voor vluchtelingen of statushouders in hun steden. Hiermee helpen de gemeenten de Rijksoverheid om het nijpend tekort aan opvangplekken te overbruggen, zo was afgelopen week in de diverse media te lezen. Wethouder Vincent Karremans (Rotterdam) en burgemeester Martijn Vroom (Krimpen aan den IJssel) spraken daarbij hun hoop uit dat andere gemeente zich hierbij zullen aansluiten. Volgens het COA zou het gaan om een periode van ongeveer twee maanden die moet worden overbrugd.

Het ‘verlenen van herbergzaamheid’ aan hen die dat nodig hebben, is een Bijbelse notie die de SGP fractie van harte onderschrijft.

Zaterdag 23 oktober is SGP-raadslid Pieter Weijers te gast in IJssel-nieuws over dit onderwerp.
 

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 19 oktober 2021
Geen andere berichten van 2021-10-19 gevonden.