Internationale band Los Paja Brava in Zwaardvis 23 oktober

  • vrijdag 15 oktober 2021
  • Willem de Waard

Zaterdag 23 oktober blikken we tijdens het programma Zwaardvis van Radio Capelle vooruit op de Rotterdamse Popweek. Dit jaarlijkse initiatief van de Popunie duurt maarliefst 10 dagen waarbij de Rotterdamse muziekscene in de schijnwerpers wordt gezet.

De programmamakers van Zwaardvis besteden ieder jaar ruim aandacht aan de popweek d.m.v. interviews met de organisatie en optredende Rotterdamse muzikanten. Tijdens deze uitzending is dat het vanuit de Maasstad opererende collectief Los Paja Bava. 

De muzikanten zijn afkomstig uit Zuid-Amerika en Zuid-Europa en zijn al actief sinds 2009. Tot nu toe heeft de band twee albums uitgebracht en talloze singles. Meest recente track is het onlangs verschenen 'La Mamba'. Het is na 'Viudos de Verano' en 'Levantate' alweer de 3e single van het nieuwe album 'Living la Covida Loca', gecomponeerd tijdens de rare tijden van lockdown van de COVID19. Het album zal zeer binnenkort verkrijgbaar zijn en gaat ook een speciale vinyleditie krijgen.

In dit nummer komt Los Paja Brava met hun typische geluid, graven ze de Spaanse roots van sommige bandleden op, met een flamenco-rumba als kern van het nummer, gecombineerd met de latin vibes die doet denken aan de klassieke Cubaanse muziek, die resulteert in een uiterst delicaat en dansbaar deuntje. De tekst van het lied is geïnspireerd op een anekdote die plaatsvond tijdens de opname van de video van 'Magdalena Freakandella'. De band was deze video aan het opnemen op het dak van de Spaanse Kubus in Rotterdam. In de grond van dit dak waren enkele beschermingstouwen. Tijdens het schieten stapten alle bandleden er constant overheen, alsof een slang hen alleen de tijd aanviel, daarom... Cuidado con la Mamba! Het nummer is volledig gecomponeerd, geproduceerd en opgenomen door Los Paja Brava. 

Dia de Muertos
Tijdens Día de Muertos -dag van de doden- viert men dat de zielen van overledenen met Allerheiligen en Allerzielen terugkeren op aarde. Deze verering gaat gepaard met feestelijke offers. Los Paja Brava brengt een explosie van ritme, energie en extreem goede vibes met cumbia, rock, ska en surf in een heerlijk pittige en dansbare mix. Voor je het weet surf je langs de Colombiaanse kust om vervolgens wakker te worden op Hawaï. Met een cocktail in de hand. Los Paja Brava maakt perfect georganiseerde anarchistische muziek vol exotische danspasjes en Spaanstalige songteksten. Hiertoe hebben ze thuis een eigen genre gebrouwen onder de naam; The Mighty Mighty Freakandela Distropica.

Tijdens de popweek treden zij op 30 oktober op in podium Grounds.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 15 oktober 2021