Einde van de bouw van de nieuwe wijk Esse Zoom inzicht

  • zondag 10 oktober 2021
  • Thomas Bresser

Het einde van de bouw van de nieuwe wijk Esse Zoom in Nieuwerkerk aan den IJssel is in zicht. Het project telt 37 energieneutrale woningen in de stijl van de jaren ’30.  In totaal staan er straks 550 woningen in Esse Zoom.Om dat te vieren proosttenwethouder Jan Hordijk, Dennis de Bruijn en Eltjo Bouwman directeur wonen van Blauwhoed met elkaar op de bouwplaats.

“Ik ben echt wel trots op dezewijk, er staan hier straks 550 prachtige woningen. Alle voorzieningen zijn vlakbij en het ligt vlakbij het recreatiegebied Hitland”, zegt wethouder Hordijk.

“Alle 37 woningen zijn gebouwdin stijl van de Haagse School uit de jaren ‘30”, vertelt Eltjo Bouwman. “Dat ziet er niet alleen heel mooi uit, maar sluit ook goed aan op de omgeving en de andere delen rest van de gebiedsontwikkeling.” De woningen zijn ontworpen door Schippers Architecten. Er komt een gevarieerd woningaanbod in het project, van rijwoningen tot twee-onder-een-kapwoningen en een riante vrijstaande woning.  

De woningen zijn gasloos enenergieneutraal (EPC 0). De warmte wordt opgewekt door een bodemwarmtepomp en er zijn andere duurzaamheidsmaatregelen als het terugwinnen van het warmteverlies bij het douchen, een warmte-terugwin unit voor de ventilatie en zonnepanelen.

Gebiedsontwikkeling Esse Zoom iseen nieuwe woonwijk aan de zuidkant van Nieuwerkerk aan den IJssel in Gemeente Zuidplas. De 550 woningen zijn gebouwd in drie deelgebieden, die zelf weer bestaan uit kleinschalige woonbuurten die onderling verschillen van stijl en karakter. Alle buurten zijn kindvriendelijk, autoluw, waterrijk. Met de ‘Groene Parkzone’ in het midden van het gebied is er aan recreatie en groen geen gebrek. 

Foto: De Nazoomers 

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 10 oktober 2021