Onzekerheid over Capelse sinterklaasintocht

  • zaterdag 9 oktober 2021
  • Dunja Boers

Er heerst nog onzekerheid en onduidelijkheid over het organiseren van de sinterklaasintocht. Zo is de gemeente nog voorzichtig in het maken van uitspraken hierover, maar bevestigt Leo Snijders, de eigenaar van Capelse Festiviteiten, dat de intocht door zal gaan. 

 Op verschillende mediakanalen verschenen berichten over de bevestiging van het doorgaan van de intocht. Daarentegen houdt de gemeente nog een slag om de arm. "Een keiharde ‘het gaat door’, is nog te vroeg. We willen het heel graag en kijken naar de mogelijkheden en regels. 13 november is nu de datum, maar garanties zijn er nog niet en mogelijk zullen we een aantal zaken wat anders moeten doen dan normaal,'' aldus een woordvoerder van de gemeente. 

Ook wethouder Ans Hartnagel durft nog niet met honderd procent zekerheid te zeggen dat het doorgaat. Toch is ze wel optimistisch. ''We zullen er alles aan doen om het wel door te laten gaan. Daarom kun je er ook gewoon vanuit gaan dat de intocht er dit jaar weer is.''

Capelse Festiviteiten organiseert ieder jaar de sinterklaasintocht. De eigenaar van de organisatie, Leo Snijders, heeft aan ons bevestigd dat de intocht dit jaar gewoon plaats kan vinden. Welliswaar met de nodige aanpassingen in verband met de coronamaatregelen. Klik hier om ons gesprek met Leo Snijders terug te luisteren waarin hij vertelt over de intocht en de eventuele veranderingen. 

In het geval dat het wel doorgaat, komen de Sint en zijn pieten per boot aan, waarna een optocht volgt naar het Stadsplein. Daar zullen verschillende activiteiten worden georganiseerd. Bij het podium zal het er dit jaar wel anders uitzien vanwege de geldende coronamaatregelen. Het is de bedoeling dat toeschouwers van te voren een kaartje kopen, zodat het niet te druk kan worden. Bezoekers die ouder zijn dan twaalf moeten een geldige QR-code laten zien. 

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 9 oktober 2021