Amsterdamse band HOWRAH in Zwaardvis 16 oktober

  • vrijdag 8 oktober 2021
  • Willem de Waard

https://popradar.nlZaterdag 16 oktober is de slotdag van het Rotterdamse Festival Left Of The Dial. Eén van de optredende bands tijdens dat evenement is het Amsterdamse kwartet HOWRAH. Voordat ze het podium betreden zijn ze ook te horen bij Radio Capelle in het wekelijkse programma Zwaardvis.

De muzikanten van HOWRAH hebben hun sporen reeds verdient in de Nederlandse muziekscene.  De indieveteranen komen namelijk voort uit bands als Zoppo, Space Siren en Bombay. Drie jaar gelden verscheen debuutalbum 'Self-Serving Strategies', een gitaarplaat vol gemene, dissonante gitaarlijnen en in dwarse 'noise' verpakte prachtmelodieën. De liefhebbers van pakweg Sonic Youth en Blonde Redhead en aanverwante nineties bands konden hun hart ophalen.

Deze zomer verscheen de opvolger 'Bliss'. Het album ligt deels in het verlengde van het debuutalbum maar de band slaat ook andere wegen in. Het tempo ligt wat lager, de kleurverschillen tussen de songs zijn wat minder groot en alles bij elkaar genomen is Bliss net wat meer postpunk dat het debuut van 3 jaar geleden.

De band speelt zaterdagmiddag 16 oktober om 16.15 uur tijdens het gratis toegankelijke middagprogramma van Left Of The Dial in Poing aan de Schiekade in Rotterdam.

In de uitzending van Zwaardvis diezelfde middag is er ook aandacht voor de Haagse Popweek die van 16- t/m 24 oktober wordt georganiseerd door Popradar in Den Haag. De Haagse Popweek start zaterdagmiddag 16 oktober om 13.00 uur met de CLub 3voor12 Festival en sluit af met de uitreiking van de Haagse Popprijzen op zondag 24 oktober.  Het volledige programma van de popweek is terug te vinden op https://popradar.nl

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 8 oktober 2021