Dionne Dinkhuijsen nieuwe directeur-bestuurder van Bibliotheek aan den IJssel

  • vrijdag 8 oktober 2021
  • Thomas Bresser

Per 1 oktober is Dionne Dinkhuijsen aan de slag als de nieuwe directeur-bestuurder van bibliotheek aan den IJssel. Ze volgt Conny Reijngoudt op die eind september met prepensioen ging. Dionne Dinkhuijsen komt van Bibliotheek Bollenstreek, waar zij ruim vijf jaar Programmamanager was en deel uitmaakte van het managementteam.

Ze gaat zich de komende periode vooral richten op het samen met de organisatie uitvoeren van de beleidsvisie 2022-2025. Belangrijke issues zijn het vergroten van het bereik, strategisch partnerschap met andere organisaties in het werkgebied en de groei van het cultureel ondernemerschap.

“Ik verheug me erop te gaan werken met het bibliotheekteam, de inwoners van beide gemeenten en alle partners. Na deze bijzondere tijd, waarin de wereld even tot stilstand kwam, zullen de bibliotheken nog meer moeten inzetten op (digi-)taalontwikkeling en leesplezier. Goed kunnen lezen of juist blijven lezen: het draagt bij aan een betere wereld, aan zelfontplooiing en helpt om nog meer connecties met elkaar aan te kunnen gaan. Samen met alle collega’s gaan we vormgeven aan deze verdere ontwikkeling van Bibliotheek aan den IJssel. Voor mij is verbinding hierbij de sleutel. Verbinding met elkaar en met onze bezoekers. Daar ga ik me nadrukkelijk voor inzetten, aldus Dionne Dinkhuijsen.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 8 oktober 2021