Sniester Festival en Zuster Zonnebloem in Zwaardvis 2 oktober

  • vrijdag 24 september 2021
  • Willem de Waard

De versoepelingen rond corona hebben er toe geleid dat er weer kleine festivals gehouden kunnen worden en dat is ook goed nieuws voor het programma Zwaardvis van Radio Capelle.  Hierdoor is bijvoorbeeld de Popronde onlangs gestart, ging het Knapsack Festival in Delft door en staat op 1- & 2 oktober het Sniester Festival in Den Haag op de agenda.  Derhalve kan het programma weer naar hartelust organisaties aan het woord laten tijdens de wekelijkse uitzendingen.

Sniester
Sniester is het Haagse muziekfestival voor alles wat rockt, schuurt en rammelt. Op Vrijdag 1- en zaterdag 2 oktober zijn er meer dan 70 bands te zien op en rond de Grote Markt in Den Haag. Van opkomend talent tot al meer gevestigde namen. Zowel nationale als internationale acts maken hun opwachting tijdens het evenement. Een greep uit de line-up leert ons dat o.a. de volgende namen naar Den Haag komen; Dool, Black Box Revelation, And So I Watch you From Afar, Pip Blom, Paceshifters, The Indien, 45AcidBabies, Equal Idiots, Afterpartees, Tusky, Rats On Rafts, Hang Youth, Smudged, Cloudsurfers, Paracetamol, Personal Trainer, Robbing Banks en Splinter.

Overigens zal Sniester voorafgegaan worden door een pre-party onder de naam COOCOO-Fest op donderdag 30 september met optredens van Ivyvox, Operation Hurricane, COOCOO, Alison's Fall en Minor Citizen. 

Tot slot is er zondag 3 oktober ook een Sniester Junior. Dat is de gratis festivaldag voor kinderen van 4 tot 12 jaar waarop zij mogen doen wat anders nooit mag. Op en rond de Grote Markt kunnen zij zich uitleven op muziekinstrumenten, graffiti, pizza bakken, cocktails shaken en niet vergeten de tattoo- en piercingbar. 
https://www.sniester.nl

Zuster Zonnebloem

Deze psychedelische rockband is nog geen 2 jaar gelden gevormd vanuit de Herman Brood Academie in Utrecht en laat zich inspireren door muziek uit de jaren '60. Een hypnotiserende klank, aangename bas en adembenemende stemmen. Dat is wat het kwartet op ons loslaat. Zuster Zonnebloem betovert het Bamboebos met groovy ritmes, kleurrijke melodieën en hypnotiserende rauwe zang. 

Je hoort invloeden van vroege Pink Floyd en Jefferson Airplane, maar toch in een eigen jasje. De lyrics zijn niet moeilijk, en ritmisch heel sterk onderbouwd, waardoor je snel met je voeten gaat meetikken op hun beats. Onlangs bracht het uit Den Haag afkomstige gezelschap de debuut-EP 'Deja Vu' uit. Deze EP bevat 4 tracks die absoluut naar meer smaakt.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 24 september 2021