Welzijn Capelle stimuleert buitenspelen met "Capelle Campus"

  • woensdag 11 augustus 2021
  • Luque van Wijngaarden

In augustus is het weer tijd voor Capelle Campus. Drie weken lang activiteiten voor kinderen tussen de negen en twaalf jaar, met dit jaar het thema: BUITEN. Dit thema wordt dan weer verdeeld onder de vier onderwerpen: natuur, gezondheid, de wijk en kunst. 

"Kinderen waren bang om besmet te worden als ze buiten op de glijbaan speelden, ze kwamen niet zoveel meer buiten", zeggen buurtcoaches Nikki ten Zijthoff en Saressa Lachitjaran. Welzijn Capelle organiseert daarom dus samen met Sportief Capelle en andere organisaties uit de buurt verschillende activiteiten, zoals vissen, voor de kinderen.  "We hopen zo kinderen weer enthousiast te maken voor het buiten zijn na een lange periode van veel thuiszitten", zegt kinderbuurtcoach Linda Lemmen.

De activiteiten worden gehouden in drie wijken. Van 9 augustus tot en met 12 augustus in de wijk Oostgaarde, van 16 tot en met 19 augustus is de wijk Schenkel aan de beurt en de week erna, van 23 tot en met 26 augustus, Schollevaar. "Kinderen uit 's Gravenland of Fascinatio zijn uiteraard van harte welkom in de drie wijken", aldus de buurtcoaches.

Informatie over het aanmelden vindt u hier.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 11 augustus 2021